ΘΑΡΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

 

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του αλλουνού. Ο πολιτισμός της Δύσης, μάλιστα, έφθασε μέχρι να καταργήσει τη θανατική καταδίκη, ακόμα και για τους πιο αιμοσταγείς αρχιδολοφόνους. Σήριαλ-κήλερ να είναι δεν τον εκτελούν, τον κρατάνε ισόβια στη φυλακή.

Στο Ιράν δια συνοπτικής διαδικασίας κρίνουν “Εχθρό του Θεού” τον τάδε ποιητή ή τον δείνα ειρηνιστή και επιτόπου τους περνάνε τη θηλειά στο λαιμό. Α, πα, πα, πα... Στην κρεμάλα τον έναν μετά τον άλλον. Σήμερα! Στις μέρες μας, όχι στους περασμένους αιώνες.
Γιατί σιωπά ο Θεός; Επόμενο είναι να περίμενε κανείς να τιμωρήσει εκείνους τους μπάσταρδους που δήθεν στο Όνομά Του έχουν συμπεριφορά χασάπη. Για σιγά, βρε άθεοι, που το βρήκατε γραμμένο ότι έχετε το δικαίωμα να υποκαθιστάτε τον μεγαλοδύναμο.

Έτσι είναι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις στον Θεό. Να αποφασίζει κάποιος κρατικός η μαφιόζος εξουσιαστής ποιος είναι ή δεν είναι εχθρός του Θεού. Ιστορία πανάρχαια, βέβαια. Να θεωρούν, δηλαδή, πως ο Ύψιστος είναι τόσο της πλάκας, τόσο ανίσχυρος να προστατεύσει ο ίδιος τον εαυτό του. Και κατόπιν τούτου για πάρτη Του αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τα εκκλησιαστικά καθάρματα τον μεσαίωνα (φώτο) και μετά, μέχρι και σήμερα, τα κρατικά καθάρματα, θρησκόληπτα δήθεν και ευσεβή.

Φοβερό! Να λέει το κράτος σε πολίτη ''Είσαι εχθρός του Θεού'' και η ποινή είναι ο απαγχονισμός. Δεν τον τελειώνει ως εχθρό του κράτους, της κυβέρνησης, του κόμματος, της κοινωνίας. Όχι. Τον καταδικάζει ως ''Εχθρό του Θεού'' κι όμως ο Θεός πράγματι κάνει το κορόιδο.

Μήπως κάνω λάθος; Μήπως ο Θεός συμφωνεί που για λογαριασμό τα καθάρματα δολοφονούν αθώους. Και νομίζουν ότι τους στέλνουν κατ' ευθείαν στην κόλαση, εκεί όπου θα είναι ακίνδυνοι για τον παντοδύναμο. Άτομα που δεν είναι εχθροί του Θεού, ούτε καν του αγίου Φανούριου και της οσίας Πουλχερίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ