ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΘΕΛΩ

 

Το 2011 το κράτος έδωσε 54 εκ. ευρώ στα κόμματα. Η κρατική επιχορήγηση, που λένε. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς κόμματα, άρα ο κάθε πολίτης θα τσοντάρει για τα έξοδα ακόμα και στα κόμματα που δεν ψηφίζει. Που δεν γουστάρει.

Το 2012 η επιχορήγηση στα κόμματα μειώθηκε στα 45 εκ. Λόγω κρίσης, βέβαια. Τι άλλο; Παρ’ όλα αυτά η Δημοκρατία μας λειτουργούσε κανονικά, μάλιστα και με μικρότερο κόστος. Το 2013 έπεσε κι άλλο μαχαίρι, το νούμερο στη σούμα έφθασε κοντά στα 35 εκ. Έναντι της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων για το 2014, έγινε μπροστάτζα μια μοιρασιά 6 εκ. Δεν πήρε ούτε ευρώ η Χρυσή Αυγή, διότι ήταν κατηγορούμενη για αξιόποινες πράξεις.

Εδώ είμαστε. Να δώσουμε μια συνέχεια σ' αυτά που γράφαμε χθες, στο κείμενο ΟΥΤΕ ΡΟΥΒΛΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Πολύ σωστά, λοιπόν, κόψανε την επιχορήγηση της εκλεγμένης στη Βουλη Χρυσής Αυγής, διότι δεν γίνεται, σύμφωνα με την κατηγορία, να συμπεριφέρεται ο άλλος σαν εγκληματίας και το κράτος να τον πληρώνει από πάνω επειδή κάποιοι μαλάκες τον ψηφίζουν. Είπαμε. Σωστό.

Για μια στιγμή. Η απάτη δεν είναι αξιόποινη πράξη; Το ψέμα. Η κοροϊδία, τι είναι; Μιλάμε πολύ σοβαρά. Βγαίνει ένα κόμμα, ένας πολιτικός και λέει Ψηφίστε με να γίνω πρωθυπουργός κι εγώ θα κάνω τούτο και το άλλο. Τον ψηφίζουν οι μαλάκες και δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Τι είναι αυτό;

Ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς αυτό έκαναν. Αυτό που κάνει και ο Τσίπρας. Υποσχέσεις που δεν υλοποίησαν. Θα μου πεις ήταν ανίκανοι, όχι απατεώνες. Να το δεχθώ. Δεν υπάρχει κόστος στην ανικανότητα; Γιατί να πληρώνω τον ανίκανο. Τον ανεπρόκοπο.

Πρόκειται για κλασική περίπτωση κομπίνας. ''Ψηφίστε με και εγώ θα τα φτιάξω όλα'' λέει ο κομπιναδόρος και αρπάζει περισσότερους ψήφους, δηλαδή δικαιούται μεγάλη κρατική ενίσχυση. Γιατί να μην έχω το γαμημένο δικαίωμα να ζητάω να επιστρέψει τα λεφτά πίσω, και τα ρέστα ακόμα, όταν θα αποδειχθεί ασυνεπής;

Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΡΟΥΒΛΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ