ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΡΚΕΛ

 

Γιατί ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα; Για να μιλήσει με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Στο λογαριασμό δεν βάζεις τη συνάντηση της με τον Παυλόπουλο. Ο,τι πούνε με τον πρόεδρο δημοκρατίας θα είναι λόγια στεγνά, τυπικά, του πρωτοκόλλου. Λες και θα απαγγέλλουν ποίημα πιτσιρικάδων σε εθνική γιορτή.

Υποτίθεται «κάτι» έχει να πει η Γερμανίδα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Και «κάτι» έχουν κι αυτοί να της πουν. Υποτίθεται. Κι ήταν ανάγκη να έρθει στην Αθήνα η Μέρκελ; Λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι επικοινωνίας δύο αρχηγών κρατών, επικοινωνίας που δεν είναι προσωπικού χαρακτήρα.

Ναι, είναι περίεργο, για να μην πω προκλητικό, να έρχεται η Μέρκελ ή χθες ο Ομπάμα και ο Μακρόν, αύριο κάποιος άλλος, και να αναστατώνεται η Αθήνα. Απαράδεκτο.

Φοβερά πράγματα. Ελικόπτερα και drones, μυστικοί μπάτσοι αμολημένοι στους δρόμους, σκοπευτές στις ταράτσες, εκπαιδευμένα σκυλιά, ένα σωρό μέτρα για να καλύψουν την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σταθμοί του μετρό κλειστοί κ.α..

Αφού είναι, αν είναι, απαραίτητο να έρθει η Μέρκελ, ας ερχόταν χωρίς να δημοσιοποιηθεί η άφιξή της. Να αποφύγουμε τα έξοδα αλλά και την ταλαιπωρία με την παρέμβαση της αστυνομίας στην καθημερινότητα μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ