ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ… ΠΟΤΑΜΙ

 

Το Φεβρουάριο του 2014 ο επαγγελματίας δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ίδρυσε το κομματικό κατάστημα με την επωνυμία «Το Ποτάμι». Πρώτα ρωτάς το καινούργιο μαγαζί πόσο κόστισε στον μαλάκα, ένας είναι ο μαλάκας, αυτά τα πέντε χρόνια που συνεχίζει να υπαρχει. Και μετά, βεβαίως και βεβαιότατα, ρωτάς τι πρόσφερε αυτά τα πέντε χρόνια, στον μαλάκα.

Επειδή το Ποτάμι, στο οποίο μαζεύτηκαν διάφοροι ξέμπαρκοι, όλοι σοβαροί και με αγωνία για τον μαλάκα, εμφανίστηκε ως πολιτικό κόμμα, ως πολιτική κίνημα, ως πολιτική μαλακία, η κουβέντα επιβάλλεται να είναι πολιτική. Και πολιτική δεν σημαίνει λέω μπούρδες.

Χωρίς τα χρήματα του μαλάκα δεν ασκείται πολιτική. Δεν παράγεται πολιτική. Άρα, το μείζον ερώτημα είναι πόσα λεφτά, γαμώ το στανιό μου, πλήρωσε και χωρίς να ερωτηθεί ο μαλάκας στα πέντε χρόνια του Ποταμιού.

Αδιάφορο αν οι ποταμήσιοι αυτολανσαρίστηκαν ως μεταρρυθμιστές, εκσυγχρονιστές, νεωτερίστες. Για να κάνουμε ταμείο το θέμα είναι άλλο. Ο μαλάκας φορολογούμενος Έλλην πολίτης πόσο πλήρωσε το ρομαντισμό και τον τυχοδιωκτισμό ενός ακόμα μικρού κόμματος. Και πόσο ωφέλησε την Ελλάδα των μνημονίων και των Συμφωνιών των Πρεσπών.

Το τελευταίο. Και να στερέψει, να εξαφανιστεί το Ποτάμι, υπ' όψιν ότι ουδείς βουλευτής, στέλεχος και παρατρεχάμενος του θα χάσει.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ