ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ... ΝΤΑΧΑΟΥ

 

γράφει ο στήβεν αβραμίδης

Πάντα είχα απορίες. Όταν φτιασιδώνουμε ένα παλιό κτίριο, έχουμε ανακαίνιση ή αναπαλαίωση; Το ρωτάω αυτό επειδή χρησιμοποιούνται και οι δυο λέξεις. Φυσικά τα ίδια χρήματα πληρώνονται, αλλά αφού το κόστος είναι αδιάφορο για τον τεράστιο ηλίθιο νεοέλληνα, είπα να το ρίξω στην ετυμολογία. Πάντα για την πλάκα μου, αφού τα πάντα είναι γνωστα: Ακόμα και τώρα που είναι κατακλεμμένος ο Έλληνας από τα μνημόνια, αυτός γουστάρει να διοικείται από κλέφτες. Στην πραγματικότητα τους ίδιους που τον αρμέξανε.

Μιλάνε πάλι για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό. Τώρα; δεν έχουν σταματήσει ποτέ να σαλιαρίζουν περί τούτων. Κάθε τόσο, λοιπόν, ξηγιόνται ανασχηματισμό, ολικό, ολίγο, μερικό, μόνο ένα-δυο υπουργούς. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ οι πρωθυπουργοί κάνουν ΑΛΛΑΞΕΣ στην ΤΟΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ; Ή είσαι φύσει και θέσει περίεργος σαν πρωθυπουργός ή μας δουλεύες. Και το δούλεμα έχει να κάνει με μασημένα στοιχεία και εκατομμύρια που ταξίδεψαν στα ΜΜΕ για να πείσουν τον απλό κοσμάκη.

Φυσικά εγώ δεν τρώω μπούρδες, ούτε κουνιέμαι στον απόλυτο χαβαλέ του κάθε φαιδρού σχολιαστή. Συνυπολογίζω και τις αντιπολιτευτικές μαλακίες του ότι «ο ανασχηματισμός είναι για τα μάτια του κόσμου κι η πολιτική δεν θα αλλάξει». Πράγματι, ένα βουλκανιζατέρ μόνο λάστιχα μπορεί να αλλάζει. Όμως ο διευθυντής του, μπορεί και να αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών ή την στενή λειτουργία του. Αν είναι αλλιώς, τότε μια χαρά θα ήταν κι ο Κολοκοτρώνης πρωθυπουργός κι όχι μια πολιτική ορντινάτσα.

Και ποδοσφαιρικά λέμε, ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ; Που φυσικά δεν έχω δει εγώ κάποια πετυχεσιά.

Μιλάμε για την απόλυτη αλητεία κατά πρόσωπον. Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα στις υπουργικές θέσεις. ΜΙΛΑΜΕ, ΡΕ, ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΟΥ.

Αλλά μιλάμε τελικά για βλάκα; ΔΕΝ μιλάμε για ηθελημένη βλακεία, αλλά για επιβεβλημένη. Από την Αμερική που πλέον θέλει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, τα οποία τα καταστρατήγησε ο τοπάρχης Γερμανία. Και ‘χούμε στιγμές του 1944, οπότε έρχεται, ήρθε πάναπλα η αποχώρηση των κατσαπλιάδων από εδώ πέρα, που απλά ήρθαν για να πάρουν κανά σπίτι. Παραπάνω πότε ιστορικά είδαν κάτι οι Γερμανοί; Πότε ήταν ηγέτες και μάλιστα σε χώρο επιρροής της Αμερικής; Για να κάνουν κάνα Νταχάου καλοί ήταν σαν χώρο υποδοχής των αυθεντικών αφεντικών, ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ 400 ΔΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΝΤΡΑΓΚΙ; Ανταλλαγή δηλαδή για το τύπωμα ζεστού χρήματος;

Τα περί ανασχηματισμού εδώ και κάποια χρόνια σημαίνουν απόλυση υπάλληλων των Γερμανών και Αμερικανών. Φυσικά χαλάρωση των μέτρων όλων, που φαίνεται πλέον με την απομάκρυνση των σοβαρών από τα καίρια πόστα και με την είσοδο χαβαλέδων εκεί που θα απαιτείτο περισσότερη προσοχή. Δημόσια τάξη και παιδεία δεν είναι για πλάκα. ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

Γράφουμε γνωρίζοντας ότι δεν χάνονται τα γραπτά. Εδώ θα είμαστε πάντα και θα κρινόμαστε στο λάθος όταν αυτό θα το φάμε στη μάπα και μας κοστίσει. Κρατείστε το κείμενο. Θα σας χρειαστεί, πολιτικοποιημένοι μου ψηφοφόροι. Την καλημέρα μου.

Διαβάστε ακόμα:

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ;