ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΟ… ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Κουβέντα του αποδυτηριάκια. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Πριν ζυγίσεις τι λέει, ποιες κατηγορίες ρίχνει ο ένας στον άλλον, λαμβάνεις υπ’ όψιν το πιο βασικό. Σε ποιόν, σε ποιους απευθύνονται και οι μεν, και οι δε όταν αλληλοκατηγορούνται. Το πιο βασικό αυτό.

Λέει όσα λέει ο Πάνος Καμμένος εναντίον τον Τσίπρα. Είπαμε για το πρώτο. Για το πιο βασικό. Ποιο είναι το ακροατήριο. Γιατί; Αν ήταν άλλης ποιότητας το ακροατήριο, τότε θα άκουγες διαφορετικά πράγματα.

Το δεύτερο, πριν ακόμα πιάσεις ουσία των αλληλοκατηγοριών, είναι το άλλο. Πώς τα ΜΜΕ παρουσιάζουν την κόντρα. Αυτό είναι το Νο 2 βασικό.

Μετά ερχόμαστε στις μπούρδες του Καμμένου, τις οποίες τα ψοφίμια αντιπολίτευσης τις εμφανίζουν ως… μπόμπες. Ως μπόμπες Καμμένου κατά Τσίπρα. Ενώ πρόκειται περί αυτοδιασυρμού του ίδιου του Καμμένου. Συγκεκριμένα πράγματα.

Λέει ο «αρχηγός» των Αν. Ελ.: «Ο Τσίπρας με πρόδωσε. Με δούλεψε. Μου έκλεψε βουλευτές». Τι είναι αυτό; Να κάνουμε την αυτονόητη μετάφραση…

… Είμαι της πλάκας πολιτικός, ένα νούμερο αρχηγός κόμματος, παραδέχτηκε ο Καμμένος. Ουδείς Έλληνας μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μένα, αφού πίστεψα και στήριξα τέσσερα χρόνια τον συνάδελφο και συναγωνιστή Τσίπρα, ο οποίος αποδείχτηκε άτιμος. Πίσω από την πλάτη μου έκανε συμφωνίες με πουλητάρια βουλευτές του κόμματος μου. Ναι, είναι κι αυτό επίσης. Ήμουν αρχηγός κόμματος με βουλευτές που ξεπουλήθηκαν στον Τσίπρα.

Παρακάτω. Έχει και παρακάτω. Ο Καμμένος δημόσια ομολόγησε ότι τελικά ήταν αναλώσιμος, όπως ένα χαρτί υγείας για τον Τσίπρα, αλλά δεν παραιτείται. Δεν πάει σπίτι του. Θα συνεχίσει τον αγώνα του, πάντα για το καλό της Ελλάδος. Τι σημασία έχει γι’ αυτόν ότι στην πράξη ήταν μία πατσαβούρα του Τσίπρα; Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Άλλο είναι το πρόβλημα για τον Καμμένο. Ότι ο Τσίπρας δεν φέρθηκε σωστά, άρα αξίζει να τον… πολεμήσει. Γι' αυτό ο πρόεδρος Πάνος δεν τα μαζεύει να αποσυρθεί της πολιτικής.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ