ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ «ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ» ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

 

Φοβεροί οι Αμερικάνοι. Δεν τους καθόταν με τίποτα ότι ο περιβόητος Εφραίμ, ο «ξεφωνημένος» σύμμαχος με τον ηγέτη της Ρωσίας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπαιζε θρησκευτικά και διπλωματικά εκτός επιρροής των ΗΠΑ. Ενοχλούσαν οι δήθεν εκκλησιαστικές, στην πραγματικότητα και πολιτικές «ανταλλαγές», όλα αυτά τα σούρτα- φέρτα Ρώσων μεγαλοκληρικών με τον ηγούμενο του Βατοπεδίου. Της Μονής που εδώ και χίλια χρόνια παραδίδει μαθήματα εξουσίας και διαπλοκής.

Διπλωματική νίκη των ΗΠΑ η αποχώρηση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την «πνευματική προστασία» του πατριάρχη της Ρωσίας, «εχθρού» του οικουμενικού πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ο Βαρθολομαίος έχει ήδη «δεχθεί» το… αγνό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το καλό της ορθοδοξίας και συνηγόρησε να παραστεί ο Εφραίμ στη σημερινή ενθρόνιση του Επιφάνιου ως προκαθήμενου στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Με βαρειά καρδιά πήγε στο Κίεβο ο Εφραίμ. Έκανε κάτι που δεν άρεσε στον φίλο του Πούτιν. Τι δουλειά είχε στο αντίπαλο, στο εχθρικό των Ρώσων «στρατόπεδο». Στην Ουκρανία που είναι πια τσιφλίκι των Αμερικανών. Είχε και προηγούμενα με την καρδιά του, και η ψυχολογική πίεση του προκάλεσε το έμφραγμα, προχθές Παρασκευή.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Αμερικάνος πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πράιατ με ανάρτηση του στο twitter αμέσως μετά την απρόσκλητη (!) επίσκεψη του στη Μονή Βατοπεδίου, πρώτη στάση του στο Άγιον Όρος, έγραψε: «Ο ηγούμενος Εφραίμ με μύησε στην Ιστορία του μοναστηριού. Εντυπωσιάστηκα από τα βιολογικά φυτικά προϊόντα του Βατοπεδίου». Στη φώτο του Εθνικού Κήρυκα από την επίσκεψη Εφραίμ στις ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση του αμερικάνικου υπουργείου εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ