ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ «ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Μόνον αθώα δεν είναι η είδηση που βγήκε στον αέρα, ότι ο περιλάλητος ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ένοιωσε αδιαθεσία και στο νοσοκομείο του Κιέβου που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι υπέστη έμφραγμα. Ο 62χρονος Κύπριος γέροντας είχε προβλήματα με την καρδιά του, όμως στην ουκρανική πρωτεύουσα που… «υποχρεώθηκε», πιο σωστά που πιέστηκε να ταξιδέψει, «έσκασε»! Η παρουσία του Εφραίμ στην σημερινή ενθρόνιση του προκαθημένου της ουκρανικής Εκκλησίας, μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου, ήταν μία «στάση προδοσίας» στον Πούτιν. Μία ενέργεια που δεν αντιπροσωπεύει τον Νο 1 εμβληματικό σύμμαχο του Πούτιν εκτός Ρωσίας, τον ηγούμενο του Βατοπεδίου Εφραίμ.

Τον Απρίλιο του 2018 ο αποκαλούμενος και «γκάγκστερ» Αμερικάνος πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ επισκέπτεται το Άγιον Όρος (φώτο). Αποκαλύπτουμε ότι δεν προσκλήθηκε από την Μονή Βατοπεδίου, ούτε ο ίδιος ο Αμερικάνος διπλωμάτης είχε ειδοποιήσει για την άφιξη του στο μοναστήρι του γέροντα Εφραίμ. Ο οποίος αιφνιδιάστηκε, αλλά για λίγους φιλοξενίας δέχτηκε την επίσκεψη, το «ντου» του Πάιατ.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Εφραίμ προσκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, κι εκεί, στη Αμερική, του έκαναν ένα δεύτερο «μασάζ», στο όνομα της επιθυμίας της πλανηταρχίας να... βοηθήσει την ορθοδοξία.

Τον Νοέμβριο του 2018 αυτοκινητικό δυστύχημα σε τούνελ της Εγνατίας Οδού, πριν τα Γρεβενά. Στο όχημα τέσσερα άτομα, ο οδηγός, δύο μοναχοί, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ο Εφραίμ δεν έπαθε τίποτα, μετά την απώλεια του ελέγχου του Ι.Χ., που εξετράπη της πορείας του.

Ο Τζέφρυ Πράιατ ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο όταν έγιναν οι τσαμπουκάδες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία. Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος παίζει πλέον ανοικτά με τις ΗΠΑ και κόντρα στην ρωσική πολιτική ευλόγησε την ανεξαρτητοποίηση της ουκρανικής Εκκλησίας από την Ρωσική.

Στη Μονή Βατοπεδίου εδώ και χρόνια έχει στηθεί βιομηχανική μονάδα των μοναχών που παράγει κρασιά, βότανα, καλλυντικά, αρώματα, υψηλής ποιότητας και σύγχρονης συσκευασίας κατ’ ευθείαν για την αγορά της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ