Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ... ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Δυο υπουργούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έβαλε στη δική του κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνον δυο, είχαν συμφωνήσει κι άλλοι δυο πρώην αντισυριζαίοι από το παλιό ΠΑΣΟΚ,αλλά η μεταγραφή δεν έγινε τελικά, διότι ο ανασχηματισμός ήτανε εξαιρετικά περιορισμένος. Εκτιμήθηκε πως θα ήταν τουλάχιστον προσβλητικό για το κυβερνητικό κόμμα να μπαίνουν στον κυβερνητικό θίασο πέντε νέα πρόσωπα κι απ΄αυτά τα περισσότερα να προέρχονται από το φθαρμένο και παλιό πολιτικό σύστημα.

Τελικά, από τους πέντε οι δυο είναι αναντάμ παπαντάμ ΠΑΣΟΚ από την εφηβεία τους. Οργανωμένα στελέχη, μάλιστα με δημόσιες τοποθετήσεις σφόδρα ενάντια στον Σύριζα. Σήμερα, βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν, όχι οι ίδιοι που πήραν μεταγραφή στο κόμμα του Τσίπρα. Ούτε ο Σύριζα άλλαξε σε τίποτα, απλά το τι σόι παραμύθι έπαιζε η αυτοαποκαλούμενη πρώτη φορά ξεβρακώθηκε και δεν τους παίρνει να παριστάνουν κάτι, που δήθεν... διαφέρει από το παλιό πολιτικό σύστημα.

Γιατί, όμως, ο Τσίπρας ως γνήσιος μνημονιακός πρωθυπουργός, σνομπάρησε τον Γιώργο Παπανδρέου; Και με πρόταση ανάληψης υπουργείου δεν τίμησε τον τελευταίο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, αυτόν που έβαλε στα μνημόνια την Ελλάδα. Γιατί στην κυβέρνηση του Τσίπρα δυο πρώην υπουργοί του ΓΑΠ κι όχι εκείνος; Δεν γίνεται αυτό. Η παρουσία του Παπανδρέου ακόμα στην πολιτική, μάλιστα στο λεγόμενο ''προοδευτικό'' χώρο, είναι χρήσιμη για τον Σύριζα, αρκεί ο George να παριστάνει την... αντιπολίτευση.


Διαβάστε ακόμα:

ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ