ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ

 

Κάλεσμα έκανε ο Τσίπρας στις «προοδευτικές δυνάμεις». Τι θα πει «προοδευτικός». Τίποτα δεν θα πει. Ταμπέλα είναι ο «προοδευτικός». Και μόνο που κάποιος θα αυτοχαρακτηριστεί ως «προοδευτικός» είναι πολιτικός απατεώνας. Καραμπινάτος.

Προοδευτικό θα πεις κάποιον ο οποίος στην πράξη απέδειξε ότι με την δράση του κατέγραψε αποτέλεσμα θετικό. Πήγε τη δουλειά ένα βήμα τουλάχιστον μπροστά.

Δεν θα πεις κάποιον «προοδευτικό» ή δημοκρατικό, ακροαριστερό ή ακροδεξιό, όπως π.χ. λες κάποιον άλλον «Ολυμπιακό» ή «Παοκτσή», «Αεκτζή» ή «Παναθηναϊκό». Έναν οπαδό, δηλαδή, που θα παραμένει πιστός στην ομάδα του, είτε αυτή για ένα διάστημα πάει καλά, είτε είναι για τα σκατά.

Στην πολιτική, όμως, οι απατεώνες, οι τυχοδιώκτες, ίσως και οι ρομαντικοί, επικίνδυνοι κι αυτοί, παίζουν μπάλα με τις ταμπέλες. Με τις φανέλες. Φοράνε για πάρτη τους τη φανέλα του «προοδευτικού» και δεν την βγάζουν ακόμα κι αν ως κυβέρνηση πάνε τη χώρα πίσω. Φοβερό, ε; Παραμένουν… προοδευτικοί.

Έτσι και ο Τσίπρας. Παίζει ποδοσφαιρικά. Πιο σωστά ως Θύρα κάφρων ποδοσφαιρικής ομάδας. Ελάτε όλοι να οργανωθούμε, να συνεργασθούμε στη «Θύρα Προοδευτικών». Όχι γιατί εγώ ο συριζαίος είμαι χρήσιμος. Άξιος. Ωφέλιμος. Αποτελεσματικός. Ελάτε μαζί μου όσοι φοράτε τη φανέλα του «προοδευτικού».

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΕΡΑ