ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ… «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

 

Πώς χαρακτηρίζεται στην τέχνη ο μυθιστορηματικός ήρωας, ο αιώνιος και πάντα ολοζώντανος ήρωας του Θερβάντες, ο Δον Κιχώτης; Μαλάκας. Παλαβιάρης. Ανόητος. Γελοίος. Πώς;

Ο Δον Κιχώτης, ονειροπαρμένος, ρομαντικός, σίγουρα ένα νούμερο σκέτο, ορμάει ενάντια στους… ανεμόμυλους φορώντας μία σκάφη του πλυσταριού για περικεφαλαία.

Ο Τσίπρας, που δεν είναι ένας δυστυχής Δον της αριστεράς, ούτε ένας Δον της απάτης, έκανε πρόσκληση στους… κεντροαριστερούς, για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την Χρυσή Αυγή. Μας δουλεύει ο άνθρωπος;

Το κόμμα, λέω για την Χρυσή Αυγή, που έχει εξαφανιστεί επικοινωνιακά, που στην πραγματικότητα λειτουργεί όπως το ΚΚΕ την εποχή της παρανομίας του, κρατάει σταθερά, σταθερότατα τα ποσοστά του. Επί κυβερνήσεως Σύριζα!

Ερώτημα. Γιατί ο Τσίπρας, που επί των ημερών του, μετά από τέσσερα plus χρόνια, δεν κατάφερε να περιορίσει τη λαϊκιά προτίμηση στην Χρυσή Αυγή, ζητάει… βοήθεια από τους πρώην πασόκους. Υπ’ όψιν, για να μη ξεχνιόμαστε, η Χρυσή Αυγή από το 0,29 % στις εκλογές του 2009 (Οκτώβριος) εκτινάχτηκε στο 6,97% στις εκλογές του 2012 (Μάιος). Θυμίζω ότι το 2009 εξελέγη η λαϊκιά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για σκέψου. Να μην υπήρχε Χρυσή Αυγή. Πρόβλημα για την αριστερά. Κι αν δεν υπήρχε η αριστερά; Το πρόβλημα θα το είχε η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο Γ΄ ΠΟΛΕΜΟΣ