ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΑΛΑ

 

Αυτό το πράμα, με τους επώνυμους που μετάνοιωσαν για τη ψήφο τους στον Σύριζα, δεν το καταλαβαίνω. Με τίποτα. Κάθε λίγο θα σκάσει μύτη κάποιος, ηθοποιός, συγγραφέας, ζωγράφος, και θα δηλώσει δημοσίως τη μαλακία του, λέει, να ψηφίσει Τσίπρα στις εκλογές. Αφορμή για κουβέντα η τοποθέτηση της σπουδαίας καλλιτεχνιδας κυρίας Άννας Παναγιωτοπούλου. Ότι της έριξε πέντε στη μάπα ο γιος της γιατί το 'χε ρίξει στον Σύριζα.

Κατ' αρχήν. Έχεις να κάνεις με σκεπτόμενους και ώριμους ανθρώπους που μια ζωή κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Που σημαίνει ότι η σχέση τους μόνο τουριστική δεν είναι με την Ελλάδα. Ύστερα οι εν λόγω μετανοήσαντες έχουν κάποια φράγκα στην άκρη, δεν είναι λυγούρια, δεν είναι της απελπισίας. Όπως κάποιοι φουκαράδες που στην απόγνωση τους, δικαιολογούνται να πιστέψουν τον όποιον παραμύθη πολιτικό, δεξιό, αριστερό.

Μα είναι δυνατόν σοβαρός και ισορροπημένος άνθρωπος να λάβει υπ' όψιν ό,τι κι αν λέει ο Μητσοτάκης; Δέχομαι να ψηφίσει κάποιος τη ΝΔ γιατί συχάθηκε τον Τσίπρα. Αυτό, ναι. Να μη δέχεται να τον δουλεύει τόσο χοντρά, κι έτσι από αντίδραση να ψηφίσει ΝΔ. Αυτό το καταλαβαίνω. Όχι, όμως, πως θα προτιμήσει Μητσοτάκη γιατί... συμφωνεί σ' όσα αυτός... δεσμεύεται. Και μετά να βγαίνει να μας ζαλίζει τον έρωτα πως ο πρόεδρος της ΝΔ μας διέψευσε. μας απογοήτευσε.

Αν ο Τσίπρας σεβόνταν, όχι τον εαυτό του, λίγο μας ενδιαφέρει αν τον διακρίνει ο αυτοσεβασμός. Αν, λοιπόν, ο παριστάνων τον πρωθυπουργό, ο Τσίπρας των δανειστών κι όχι των πολιτών, σεβόταν τους φορολογούμενους, θα είχε παραιτηθεί, τουλάχιστον πριν το δημοψήφισμα. Γιατί είναι ο μια από τα ίδια μ' αυτούς τους πρωθυπουργούς που αντιπολιτευόταν. Μιλάμε, όμως, για τους κοψοχέρηδες. Απαράδεκτοι.

Για δυο λόγους απαράδεκτοι. Πρώτον, γιατί κατάπιαν αμάσητες τις μπούρδες του Τσίπρα. Και, δεύτερον, γιατί διαφημίζουν πόσο κορόιδα είναι. Πόσο εύκολα εξαπατήθηκαν από τον... Τσίπρα.


Διαβάστε ακόμα:

ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ