ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ

 

Όταν κάποιος λέει «Είμαι πραγματικά συγκινημένος…», τι σκέφτεσαι; Ότι είναι απατεώνας! Αυτός που είναι αληθινά συγκινημένος λέει «Είμαι συγκινημένος…». Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προσθέσει το «πραγματικά». Για να λέει… πραγματικά, σημαίνει ότι είναι ψεύτης. Παραμύθης.

Ποτέ ο απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου δεν είπε «Είμαι συγκινημένος από μεγάλη συγκέντρωση, μπλα μπλα…». Πάντα έλεγε «Είμαι πραγματικά συγκινημένος…».

Μετά από 123 μέρες νοσηλείας βγήκε από το Ωνάσειο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σα σήμερα 21 Μαρτίου, το 1996. Μπήκε πρωθυπουργός στο νοσοκομείο, εξήλθε μόνον πρόεδρος του «κινήματος», διότι όσο ήταν μέσα πρωθυπουργός έγινε ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος από τη Ρώμη ευχήθηκε σύντομα να βελτιωθεί η υγεία του… πρώην πλέον.

Ερείπιο ήταν ο Ανδρέας όταν έκλεισε ο κύκλος της τετράμηνης παραμονής του στο Ωνάσειο. Οι παρατρεχάμενοι ήθελαν να τον παρουσιάσουν κωτσονάτο. Απόλυτα καλά. Και τον φουκαρά τον υποχρέωσαν να αποστηθίσει κάποιες αράδες για να τις πει στους δημοσιογράφους. Να δώσει την εικόνα του υγιούς, του ικανού ακόμα να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Όταν τον πήραν έξω από το θάλαμο, πριν ακόμα αντιμετωπίσει κάμερες, ο δυστυχής Ανδρέας τρακάρισε έναν νοσοκόμο που τον πέρασε για... ρεπόρτερ. Κι άρχισε να του λέει αυτά που του είχαν γράψει οι παρατρεχάμενοι. Κι όταν, τελικά, λίγα λεπτά αργότερα συναντήθηκε με τους κανονικούς δημοσιογράφους, δεν ήξερε τι έλεγε. Τα ‘χε χαμένα.

«Είναι πολύ συγκινημένος, μην τον κουράζετε…» συνέστησε στους μαρκούτσηδες των καναλιών ο ακαδημαϊκός Γρηγόριος Σκαλκέας (1928-2018), ο οποίος έγινε πασίγνωστος επειδή έκανε κάθε μέρα την ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Ανδρέα.

- Δεν κουράζομαι…, διόρθωσε τον Σκαλκέα ένας χλωμός, ωχρός, εντελώς ασθενικός Ανδρέας.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΗΚΗ