Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΩΤΑ… ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ

 

Καταφοβισμένη η γυναίκα σαλτάρει στο ταξί, να γλυτώσει απ’ αυτόν που την κυνηγάει να την σκοτώσει. Είναι και στα αίματα, δικά της, αλλουνού, που να ξέρει ο πανικοβληθείς ταξιτζής, που επιτόπου την αποπαίρνει:

- Πάρε δρόμο, κυρά μου…

Κι έρχεται ο για μάπες σχολιαστής, πολιτικός ή δημοσιογράφος άσχετο, και χαρακτηρίζει ρατσιστή τον ταξιτζή. Επειδή η στα αίματα γυναίκα δεν ήταν Ελληνίδα, ήταν ξένη, πρόσφυγας, μετανάστης, κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν υπάρχει νόμος να κλείσει φυλακή και η ποινή να προβλέπει βουρδουλιές στον χάλια σχολιαστή που αποκάλεσε ρατσιστή τον ταξιτζή.

Αν, δηλαδή, η με τα αίματα γυναίκα ήταν Ελληνίδα, ο ένοχος ταξιτζής δεν θα ήταν ρατσιστής. Μάλιστα. Σίγουρα, πριν μπουκάρει στο ταξί η κυρία με τα αίματα, ο ταξιτζής την ρώτησε, ίσως της ζήτησε και διαβατήριο:

- Ελληνίδα είσαι ή φιλοξενούμενη σε χοτ σποτ;

Και πώς να ξέρει ο ταξιτζής ότι τα αίματα της κυρίας είναι δικά της κι όχι αλλουνού, τον οποίον είχε μαχαιρώσει; Και αφού δεν την άφησε να εισβάλει στο όχημα, άρα ο ταξιτζής ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Άρα, ο σχολιαστής είναι να τον στήσουν σε κολώνα και να τον πετροβολούν όσοι κυκλοφορούν με μυαλό σ’ αυτή τη χώρα κι όχι με σκατά στο κεφάλι.

Ο ταξιτζής πιθανόν να ψηφίζει Σύριζα. Τίποτα δεν αποκλείεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αριστερός. Όπως δεν σημαίνει ότι είναι δεξιός αυτός που ψηφίζει ΝΔ. Και ακροδεξιός αυτός που το ρίχνει στη Χρυσή Αυγή. Αυτά τα λένε οι γελοίοι, οι δήθεν πολιτικοποιημένοι. Κάποτε το δίπολο ήταν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και χιλιάδες, αμέτρητοι ψηφοφόροι μετακινούνταν από το ένα κόμμα στο άλλο, στο… αντίθετο. Το ίδιο θα γίνει και στις προσεχείς εκλογές. Που κολλάνε οι… ιδεολογίες, ότι το ένα κόμμα ανήκει σε… διαφορετικό κόσμο από το άλλο;

Οι επτά, ή και οι οκτώ στους δέκα, ταξιτζήδες ή γιωταχήδες θα είχαν την ίδια… ρατσιστική αντίδραση στην με αίματα κυρία, γιατί το πρώτο που θα σκεφτόντουσαν ήταν ''Μη μπλέξω…''. Κακώς; Κακώς! Αντικοινωνική συμπεριφορά, ναι. Αντιανθρώπινη, ναι. Όχι, όμως, αυτό το πρόστυχο, και στο φινάλε εκτός πραγματικότητας, περί ρατσισμού.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ