ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΓΑΜΑ ΕΘΝΙΚΗ

 

Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, ο πρώτος του αγώνα, πρότεινε τον Ιωάννη Καποδίστρια για κυβερνήτη της Ελλάδος. Το ανατριχιαστικό, το εφιαλτικό ερώτημα είναι «Από τότε τι έχει αλλάξει στην πατρίδα μας;» Στον τόπο που ζούμε.

Πρώην ρωσόφιλος «ο γέρος του Μοριά», αλλά για να καλοπιάσει την Αγγλία, ζήτησε από την εθνοσυνέλευση της Τροιζοίνας, σα σήμερα 30 Μαρτίου, το 1827, να δοθεί το κουμάντο της διακυβέρνησης της χώρας στον πρώην υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας (από 1815 μέχρι 1822).

Ο Τσίπρας τα βάζει με τον Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα. Η γνωστή ιστορία της… ιδεολογικής κομματικής αντιπαλότητας. Το καράβι δεν πάει, όμως… Ούτε με καρβουνόσκονη. Διακόσια χρόνια είμαστε έρμαιο των ξένων. Ακόμα και με εθνάρχες και βαρύμαγκες πρωθυπουργούς, αφέντες στην Ελλάδα είναι οι ξένοι.

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η απελευθέρωση από τους Τούρκους οι «προστάτιδες» δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία έφεραν βασιλιά έναν ανήλικο πρίγκηπα, τον πνευματικά καθυστερημένο Ότο (Όθωνα). Και για να τον προστατεύουν, όχι από τις «προστάτιδες» μεγάλες δυνάμεις, ούτε από άλλον εξωτερικό εχθρό, με τον Όθωνα ήλθε ένας συγκροτημένος στρατός 3.500 Βαυαρών, αλήτες και κακοποιοί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Και επιτόπου έκαναν στην άκρη τους αγωνιστές του 1821.

Ιστορικά δικαιώθηκε πέρα για πέρα η απόφαση να εκλεγεί πρώτος κυβερνήτης ο Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831). Ήταν ο πλέον κατάλληλος σε μια σακατεμένη Ελλάδα. Με ανύπαρκτη κρατική οργάνωση. Με κόμματα ξενόδουλα. Με σόγια διαπλεκόμενα με τον κατακτητή Τούρκο. Με λαό εντελώς ανεκπαίδευτο πολιτικά, κοινωνικά. Με ανύπαρκτη εθνική οικονομία. Προσωπικότητα ο Καποδίστριας σε μία αποστολή χαμένη από χέρι. Ήταν αδύνατον να πετύχει.

Ποιοι ήθελαν τον Καποδίστρια που πρότεινε ο Κολοκοτρώνης; Η εκλογή του Κερκυραίου θεωρήθηκε ήττα διπλωματική της Αγγλίας και νίκη της τσαρική Ρωσίας. Επί της ουσίας. Οι ξένοι έφεραν βασιλιά τον κουφό και σεξουαλικά ανίκανο και άτεκνο Όθωνα. Οι ξένοι δέχθηκαν τον Καποδίστρια, που δολοφονήθηκε το 1931. Οι ξένοι μετά έφεραν βασιλιά της δυναστείας των Γκλύξμπουργκ. Οι ξένοι, άλλωστε, είχαν δώσει το τελειωτικό κτύπημα στον Σουλτάνο με τη συντριβή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναβαρίνο, Οκτώβριο του 1827.

Η Ελλάδα παραμένει μέχρι σήμερα ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ από τους ξένους, οι οποίοι χωρίς δόση χιούμορ μας αντιμετωπίζουν ως «συμμάχους».

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ VAR-ΒΑΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ