ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ... ΓΙΔΙΑ

 

Δεν ξανάγινε. Ποτέ. Και αφού έγινε κι αυτό, τότε μάλλον θα ξαναγίνει. Όχι μόνο στην Ελβετία, στην χώρα των... δημοψηφισμάτων. Είπαμε δημοκρατία, αλλά εκεί στα καντόνια το έχουν παραξηλώσει. Με το παραμικρό δεν το έχουν σε τίποτα να στήνουν ένα δημοψήφισμα, για τούτο και το άλλο.

Το θέμα, βέβαια, για το οποίο θα κάνουμε λόγο έιναι σοβαρό. Να πληρώνουν το ίδιο φόρο οι παντρεμένοι με τους ομοφυλόφιλους που δεν είναι παντρεμένοι, αλλά συζούν νόμιμα με το Σύμφωνο Συμβίωσης; Τι λέει ο λαός; Να απαλλάσσονται ή όχι των οικογενειακών βαρών το ίδιο οι δυο κατηγορίες πολιτών, το αντικείμενο του δημοψηφίσματος. Αποφεύγουμε τις λεπτομέρειες, μη χάσουμε την ουσία του πράγματος.

Ψήφισαν ό,τι ψήφισαν οι Ελβετοί κι έρχεται το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας και, άκουσον άκουσον, ακυρώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Γιατι; Επειδή, άκουσον άκουσον, το Αν. Δικ. έκρινε πως οι πολίτες δεν ήξεραν τι ψήφιζαν!!! Δεν το είπαν έτσι, σύμφωνα με την έπισημη απόφαση ''οι ψηφοφόροι είχαν ατελή πληροφόρηση... '' και άρα ''... παραβιάστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας στην εκλογική βούληση''.

Τι είχε αποδειχθεί για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα; Η κυβέρνηση παραμύθι φούρναρης πριν ανοίξουν οι κάλπες είχε ανακοινώσει ότι οι ζευγαρωμένοι Ελβετοί με το Σύμφωνο Συμβίωσης ήταν μόνον 100.000, άρα δεν είναι ζήτημα να γλυτώσουν ένα άλφα ποσό στη φορολογία τους. Έλα, όμως, που τα άγαμα ζευγάρια που συζούν είναι επί πέντε περισσότερα. Άρα, οι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση και ψήφισαν σε πλάνη.

Έτσι είναι, κυρίες και κύριοι. Δεν υπάρχει δημοκρατία όταν δικαίωμα ψήφου έχει και εκείνος που δεν ξέρει τι του γίνεται. Ποια, δηλαδή, η αξία της ψήφου όταν αποφασίζει και ο αδιάφορος, ο πουλημένος πολίτης, και εκείνος που δεν έχει επαρκή ενημέρωση. Ελεύθερα είναι τα γίδια και τα μύδια να ψηφίσουν, αλλά τι να το κάνεις όταν δεν ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους;

Διαβάστε ακόμα:

ΖΕΥΓΑΡΩΜΕΝΟΙ GAY ΟΙ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ