ΑΡΧΗΓΙΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ

 

Ο Γιάννης Σγουρός ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε συνάντηση, όπως ο ίδιος γνωστοποιεί δημόσια, με την Φώφη Γεννηματά, διότι ήθελε να είναι και υποψήφιος βουλευτής με τη φανέλα του πρώην ΠΑΣΟΚ, του κινάλ. Τι σημαίνει αυτό με μια πρώτη ανάγνωση; Ότι από την πρώτη μέρα της μεταπολίτευσης, εδώ και 45 χρόνια δουλεύει τον κόσμο το πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν κινάλ, ότι είναι η... δημοκρατική παράταξη.

Γιατί ο Σγουρός και ο κάθε Σγουρός, κομματικό ή όχι στέλεχος, να ζητάει από τον πρόεδρο του... κινήματος, που υποτίθεται δεν είναι Ι.Χ. μαγαζί, να πάρει την ευλογία του. Στο δημοκρατικό κόμμα υπάρχουν όργανα, που αξιολογούν τις υποψηφιότητες, αν αυτές ανταποκρίνονται με βάση κριτήρια πολιτικά και ηθικά. Τι σόι δημοκρατικό κόμμα είναι εκείνο που αποφασίζει για όλα ο... αρχηγός;

Η ΝΔ, δηλαδή, που πράγματι έχει πρόεδρο κι αυτός ενεργεί ως αρχηγός, ως αφεντικό, δεν είναι δημοκρατικό κι είναι η κιναλίτισσα Φώφη, Η οποία ούτε καταδέχθηκε να απαντήσει στο... αίτημα να την συναντήσει ο Σγουρός. Ό οποίος αν προκρινόταν αυτός στο Β' γύρο αντί της συριζαίας Δούρου, η κυρία Φώφη θα πανηγύριζε για την άνοδο της... δημοκρατικής παράταξης.

Μέχρι εδώ ήταν ο Σγουρός. Ξεκίνησε πρόεδρος της άρσης βαρών στη χρυσή της εποχή με προπονητή τον Χρήστο Ιακώβου και τις μαϊμού ελληνοποιήσεις Αλβανών και σία, έγινε ΓΓ Αθλητισμού επί Σημίτη και έκανε το μπαμ στην περιφέρεια. Για την αρχηγίνα σήμερα είναι καμμένα λάδια.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...