ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Καταδικασμένη είναι η Κύπρος. Καταδικασμένα είναι τα συμφέροντα της, που τα απειλεί ξεκάθαρα η Τουρκία του Ερντογάν. Είναι η πρώτη φορά στη Δύση, μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο που μια χώρα, η Τουρκία, εκβιάζει τόσα ανοικτά έναν γείτονα. Και λέω Δύση, διότι ο βαρύμαγκας Ερντογάν κουνιέται και δείχνει το δάκτυλο στην Ευρώπη. Στα ίσα.

Καταδικασμένη είναι η Κύπρος, γιατί δεν υφίσταται η γνωστή μαλακία ''Διεθνές Δίκαιο''. Υφίσταται από καταβολής Ιστορίας η δύναμη του ισχυρωτέρου. Η Τουρκία, λοιπόν, είναι πιο δυνατή και παίζει χοντρά το μέγεθος της σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της θέση. Μ' άλλα λόγια, ο Ερντογάν γνωρίζει ότι το νταηλήκι του θα... περάσει.

Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Τα γεγονότα φαίνονται χωρίς γυαλιά μυωπίας. Όπως όλοι, ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρώπη κάνουν το δικό τους παιχνίδι, ενεργούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία τα γνωρίζει ο Ερντογάν, έτσι κι αυτός. Η Κύπρος τι να κάνει; Ξεχνάμε την Ελλάδα. Όπως το λέω. Δεν υπάρχει στο χάρτη. Ειδικά με... Τσίπρα και Κατρούγκαλο είναι σα να κατουράει κρυφά στη γωνία όπως εκείνος που πάσχει από προστάτη.

Δεν υπάρχει προστάτης. Το γυρίζουμε στα ανέκδοτα αν μιλάμε για τον ΟΗΕ, αυτό το καφενείο που στην πράξη γράφει στα σκουπίδια τα δικά του ψηφίσματα για το κυπριακό. Η Ευρώπη; Σε παρακαλώ. Η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία είναι για την πάρτη τους, δηλαδή στη ζυγαριά υπέρ της Τουρκίας ουσιαστικά. Ο Τραμπ, ότι ο κάθε προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μην πάει στο εκατό τα εκατό με την Ρωσία η Τουρκία.

Ποιος φουκαράς Αναστασιάδης. Να ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος (1934-2008) θα μιλάγαμε άλλη γλώσσα. Και τι βοήθεια να περιμένει ο Αναστασιάδης από τον Τσιπράκο, τον κορυφαίο yes man πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΓΚΑΡΣΟΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ