ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ

 

Η τράπουλα θα κάτσει όπως μας τα λένε τα γκάλοπ. Κι αν πέσουν έξω πάλι μια-δυο μονάδες, ακόμα και τρεις- τέσσερις δεν αλλάζει τίποτα. Η μεν ΝΔ είναι στα πάνω της και ανεβαίνει συνέχεια, ο δε αντίπαλος της, ο μοναδικός αντίπαλος της, που συνεχώς καταρρέει, θα χάσει. Με τίποτα δεν αλλάζει αυτό το δεδομένο. Κι εδώ ταιριάζει η μεγάλη κουβέντα.

Εξελίχθηκε σε μεγάλη κομματική δύναμη, μάλιστα έφτασε να γίνει μέχρι κυβέρνηση μια τσόντα. Ένα κλαμπ κομματικό με συνιστώσες που έπαιρνε στις εκλογές 3-5% και γρήγορα αυτοκατάργησε την αριστερή του ταυτότητα, όταν άρχισε να σκορπάει το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές με 43,92% Οκτώβριο του 2009, και πέφτει στη ξεφτύλα με το βάζει την Ελλάδα στο μνημόνιο ο Γιώργος.

Συγκεκριμένα πράγματα. Στις εκλογές Μαίου 2012 το ΠΑΣΟΚ παίρνει 13,18 και τον επόμενο μήνα, στις εκλογές Ιουνίου 2012 πέφτει στο 12,28, για να φάει την κατραπακιά με 4,68% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Μιλάμε για διάλυση. Μιλάμε για... αντικατάσταση. Του ΠΑΣΟΚ από τον συγκεκριμένο Σύριζα του συγκεκριμένου Αλέξη Τσίπρα που από το 4.60% στις εκλογές Οκτωβρίου του 2009 έφτασε στο 36,34% τον Ιανουάριο του 2015.

Συμπέρασμα. Ο λαός στις 7 Ιουλίου θα βγάλει κυβέρνηση την ΝΔ, που αυτή επί Κώστα Καραμανλή οδήγησε στην κρίση την χώρα. Νικητής στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα είναι και ο Σύριζα, ο οποίος πλέον καθίσταται οριστικά ο δεύτερος πόλος που τόσο έχει ανάγκη ο λαός. Ένα κόμμα να το καταδικάζει, ένα δεύτερο κόμμα υποχρεωτικά να το βαπτίζει κυβέρνηση.

Ο αποτυχημένος, ο καραξεφτυλισμένος σύριζας θα κερδίσει στις εκλογές με την κατάληψη της δεύτερης καθεστωτικής θέσης. Και με ποσοστό, σύμφωνα με τα γκάλοπ, το ίδιο περίπου όταν κέρδισε Ιανουάριο και Σεπτέμβριο (35,46%) του 2015. Αν προσθέσεις και το προβλεπόμενο ποσοστό του Βαρουφάκη.

Συμπέρασμα τελικό. Καταδικασμένος είναι ο κοσμάκης να ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους. Αυτούς και τους... (δήθεν) άλλους , όλους που κάνουν αλλαγή και τάζουν ελπίδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΩΝ