ΧΩΡΙΣ ΠΥΧΜΑΧΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Τελικά, την πολιτική την κατεβάζουν χαμηλά, μέχρι και στο τρίτο υπόγειο εγκαταλελειμμένου κτηρίου που βρωμάει από μακριά, οι ίδιοι οι πολιτικοί. Και αναφέρομαι στους επαγγελματίες κομματικούς, αυτούς που βιοπορίζονται από την αντιπαλότητα με τον απέναντι καμματάρχη. Δεν κατάλαβα, για να κάνουμε ταμείο. Κάνει κάτι άλλο κάθε μέρα ο πολιτικός του συστήματος από το να καταγγέλει το... σύστημα και τον αντίπαλο;

Άσε τους τουρίστες της πολιτικής, τους σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Και οι οποίοι το πρώτο, μα το πρώτο που λένε είναι ότι δεν είναι επαγγελματίες! Φοβερό. Να μπαίνει ο άλλος στο γήπεδο της πολιτικής και να λέει είμαι άσχετος, δεν μ΄ενδιαφέρει το αντικείμενο, και προς θεού μη με παρεξηγήσετε, μη με περάσετε για πολιτικός καριέρας.

Μιλάμε,λοιπόν, συγκεκριμένα για τους πολιτικούς που χρόνια, δεκαετίες τους τρώμε στη μάπα και δύσκολα γλυτώνουμε από δαύτους. Μαλακία είπα. Και να εξαφανιστούν κάποιοι, θα έλθουν άλλοι που θα είναι ίδιοι και χειρώτεροι. Η κουβέντα μετά τη συνταρακτική από τηλεοράσεως δήλωση του Τσίπρα: ''Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την απ' ευθείας αντιπαράθεση μαζί μου''. Δήλωση για το μουσείο. Η απόλυτη δήλωση, μάλιστα αριστερού και υποτίθεται πολιτικοποιημένου πολιτικού, του διασυρμού της πολιτικής.

Βλέπεις, από την άλλη πλευρά, την απέναντι, αυτή της ΝΔ, δεν υπάρχει πολιτικοποίηση. Μιλάμε σοβαρά. Πολιτικά πάσχει ο δημόσιος λόγος της ΝΔ. Αν γνώριζαν πολιτική, που δεν γνωρίζουν παραδοσιακά οι έτσι της ΝΔ, γι αυτό που ξεστόμισε ο αντίπλος θα τον έστελναν για πατσά. Με Φλαμπουράρη και Πολάκη.

Τι θα πει ''... αποφεύγει να αντιπαρατεθεί μαζί μου''; Θα πει ότι ο Μητσοτάκης θα φάει ξύλο αν θα έρθει να πλακωθεί μαζί μου στα... λόγια. Αυτό εννοεί ο αριστερός πρωθυπουργός, τρομάρα του. Ότι εγώ ο Τσίπρας στο μπλα μπλα είμαι καλύτερος και θα τον σχίσω, αν παλαίψω μαζί του και χωρίς γάντια του μποξ.

Δίνω την πληροφορία ότι ο Τσίπρας είναι 4,5 χρονάκια κυβέρνηση. Άρα, για να μιλήσουμε πολιτικά κι όχι πυγμαχικά ή ποδοσφαιρικά, όλοι ξέρουν ποιος είναι. Πόσο ζυγίζει. Άρα, είτε στο debate, είτε στο σόλο μαέστρο σαλιαριστό, έτσι ή αλλοιώς, δεν αλλάζει τίποτα.


Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΣΙΣΙ ΜΟΙΡΑΖΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ