ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

 

''Η ψήφος στον Σύριζα είναι χαμένη... '' είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Εσύ τι λες; Να σου πω εγώ ποιες σκέψεις μου ήρθαν με τούτη τη δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25. Και μόνο ότι είναι αντίπαλοι Τσίπρας και Βαρουφάκης, δεν τους τιμάει. Προσβλητικό είναι για κάθε πολίτη, για κάθε ψηφοφόρο ότι οι δυο τους δεν είναι απλά απέναντι, αλλά λένε αυτά που λένε.

Αυτό λέγεται τυχοδιωκτισμός. Αρχηγός κόμματος ο Τσίπρας, με μια σειρά κομματικά στελέχη σχετικά με την οικονομία στο ρόστερ του, και μετά τη νίκη στις εκλογές δίνει το πρώτο υπουργείο στον χομπύστα Βαρουφάκη. Στον επιστήμονα που δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κόμματα. Θα μου πεις ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα φάνηκε όταν υπουργοποίησε την Παπακώστα και τον Κουίκ.

Ο Βαρουφάκης είναι υπόλογος όταν δέχθηκε να συμπορευτεί με τον Τσίπρα. Ποιος το λέει αυτό; Ο ίδιος ο καθηγητής Βαρουφάκης που σήμερα κατηγορεί τον αρχηγό του Σύριζα. Και όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος του Βαρουφάκη ατην πραγματικότητα αντιπολιτεύονται τον Σύριζα.

Δεν είναι πλάκα η πολιτική. Σήμερα εδώ, αύριο εκεί, και δεν καίγεται κανένας εκτός αν τον μαυρίσουν στην κάλπη. Οι επιλογές έχουν κόστος. Την πληρώνει ο πολίτης, αν ο Τσίπρας έκανε ζημιά, που έκανε. Ο δε Βαρουφάκης, και δεν είναι ο πρώτος που ξηγιέται έτσι, βγάζει την ουρά του απ' έξω κατηγορώντας τον άλλον, τον Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ