Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ''ΟΧΙ'' ΣΕ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

Μην το ρίξουμε σε λεπτομέρειες. Βασικό, μη χάνουμε χρόνο, μη ξοδευόμαστε σε πράγματα που δεν έχουν σημασία. Αν έγινε έτσι κι όχι αλλοιώς στο έργο, που είχε συνέπεια να μην υπουργοποιηθεί η, τουλάχιστον στις φωτογραφίες, σέξυ κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Να πούμε μόνο αυτό που δεν γράφτηκε.

Από το ιδιαίτερο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν ακόμα ορκιστεί πρωθυπουργός δόθηκε η ''διαρροή'' ότι μέσα στα ονόματα των νέων υπουργών ήταν κι αυτό της 44χρονης και από το 2007 βουλευτίνας Όλγας Κεφαλογιάννη. Αναμενόμενο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρει υπουργείο η κυρία, μάλιστα ήταν φαβορί για το τουρισμού, στο οποίο είχε θητεύσει τρία χρόνια (2912-15) με πρωθυπουργό τον Σαμαρά.

Επί της ουσίας. Νταηλήκι είναι ή αλαζονεία το ''Όχι'' της κυρίας στον Μητσοτάκη; Αρνήθηκε το υπουργείο τουρισμού διότι είχε... δεχθεί να το αναλάβει μόνο αν αυτό ενοποιούνταν με το πολιτισμού.

Ποια είναι η ουσία του πράγματος. Δυο είναι, λέω εγώ, τα πιο ''βαρειά'' υπουργεία. Το πολιτισμού πρώτα και μετά το τουρισμού. Αυτά είναι τα δυο μεγάλα χαρτιά της Ελλάδος. Ο τουρισμός και, βέβαια, ο πολιτισμός, δηλαδή οι εκτός ανταγωνισμού ομορφιές της πατρίδας μας και η Ιστορία της, η πολιτιστική της κληρονομιά, τα μνημεία της.

Αυτά έχουμε, μ΄αυτά θα παίζουμε. Τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ούτε με τη βιομηχανία όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών, ούτε με την παραγωγή αυτοκινήτων και ταινιών του σινεμά. Άρα, από μόνο του το υπουργείο, πολιτισμού ή τουρισμού, είναι το απόλυτο στοίχημα. Κι όμως. Σε κάποια υπουργεία διορίστηκαν 2-3 υφυπουργοί εκτός από τον υπουργό και στο πολιτισμού μονάχα μια υπουργός. Ο υφυπουργός αθλητισμού απλά και τυπικά υπάγεται στο πολιτισμού, χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα σε θέματα του πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ''ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ'' ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ