ΚΥΡΙΑΚΟ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο... ΠΡΟΚΟΠΗΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά τα φαιδρά περί... ενότητας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε επικοινωνιακά η συνάντηση Κώστα Καραμανλή και Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου, σε ουδέτερο έδαφος, στη Βουλή, τέσσερις μέρες μετά τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, γιατί έγινε από το πουθενά αυτή η ''συνάντηση κορυφής'' στη ΝΔ; Τίποτα δεν βγήκε στη δημοσιότητα, παρ' ό,τι έγινε γνωστό σε κάποιους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τι ήταν αυτό που ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Καραμανλής, λοιπόν, ''πρότεινε'' στον Μητσοτάκη να στηρίξει την παρουσία στην προεδρία της Δημοκρατίας του Προκόπη Παυλόπουλου, και μετά τη λήξη της θητείας του το 2020. Ο Μητσοτάκης, ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είχε διαφωνήσει με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου τον Μάρτιο του 2015, μετά από πρόταση της κυβέρνησης Σύριζα, έκανε κόντρα ρελάνς στον Καραμανλή:

- Σκέπτομαι εσένα για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απάντηση Καραμανλή: ''Δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε αυτό... Η πρόταση μου είναι να συνεχίσει ο Προκόπης''.

Υπάρχει κι άλλο ένα όνομα στην ατζέντα του Μητσοτάκη για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό του Βαγγέλη Βενιζέλου, του οποίου οι προθέσεις είναι άγνωστες, προς το παρόν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ