ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Τίποτα δεν κατάφεραν όλοι αυτοί που κοπανούσαν δικαιολογημένα ή όχι τον Σύριζα για τεσσεράμισυ χρόνια. Αυτή είναι μια αλήθεια, μαύρη και πικρή, που σχεδόν μηδενίζει την ''παρέμβαση'' των ΜΜΕ και των άλλων κομμάτων, στρατευμένων κι όχι.

Τέσσερις μονάδες μονάχα έχασε ο σύριζας ως κυβέρνηση. Λιγώτερο από 1% κάθε χρόνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Μια κυβέρνηση που έγραψε στα παπάρια της όσα υποστήριζε πως πρεσβεύει, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης της, και ο λαός την επιβράβευσε με 31,50%. Έναντι του 35-36% που είχε δώσει στον Τσίπρα στις δυο εθνικές εκλογές του 2015.

Θέμα. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί που βαρούσαν από δεξιά κι αριστερά τον κυβερνητικό σύριζα επί 4,5 χρόνια. Αν είναι σωστοί θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο. Κριτική στον τρόπο που θα ασκεί αντιπολίτευση πλέον ο σύριζας. Αυτό θα πει δημοκρατία. Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αντιπολίτευση και στην αντιπολίτευση.

Έχει χρέος το κόμμα, το κάθε κόμμα να ενεργεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, τόσο ως κυβέρνηση, όσο και ως αντιπολίτευση. Αυτή είναι η δουλειά του. Γι' αυτό πληρώνεται από το δημόσιο ταμείο. Τι γίνεται, όμως;

Και η ''πρώτη φορά αριστερά'' υπηρέτησε την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Αντί να μας δείξει στην πράξη το κυβερνητικό έργο, καθημερινά ξοδευόταν προκειμένου να μειώσει τον κομματικό αντίπαλο. Και να πείσει ότι αν έρθει η ΝΔ θα καταστραφεί η Ελλάδα, θα γυρίσουμε πίσω, θα μας πάρει αυτά που μας χάρισε ο σύριζας. Παλαικομματισμός καραμπινάτος.

Τέλος πάντων, ο σύριζας ως αντιπολίτευση θα κριθεί ιστορικά κι όχι εκλογικά, διότι οι επιλογές του λαού στην κάλπη, σε πείσμα των θρησκευτικών προκαταλήψεων της παραδοσιακής αριστεράς, είναι άσχετες με ηθική και αξιοκρατία. Γι' αυτό, άλλωστε, από την πρώτη κιόλας μέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το κόμμα του Τσίπρα το 'χει ρίξει στην αρνητική αντιπολίτευση, άρνηση σ' ό,τι κάνει και σ' ό,τι δεν κάνει το νέο γκουβέρνο.

Διαβάστε ακόμα:

''ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ'' ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΠ