ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

 

Στη Σαλαμίνα η ίδια ιστορία, όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Ένα νησί σκουπιδότοπος απέραντος. Καθόλου περίεργο. Σκουπίδια παντού. Φίσκα οι κάδοι, ατέλειωτες οι σακούλες με ξερά χόρτα, και ό,τι άλλο να φανταστεί κανείς πεταμένο χύμα. Οπουδήποτε.

Καθόλου περίεργο, να το ξαναπούμε. Το περίεργο γι' αυτό το αίσχος είναι οι διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Πολύ περίεργο. Τα σκουπίδια δεν τα έφεραν από αλλού, τον Πειραιά και την Αθήνα ή από κάποιο άλλο νησί. Δικά τους είναι, και δικό τους πρόβλημα (αν πράγματι το αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα) το πως πετάνε εδώ κι εκεί τα απορρίμματα τους.

Στο φινάλε. Αν δεν λειτουργεί αποτελεσματικά η συγκομιδή των σκουπιδιών, είτε από έλλειψη σκουπιδιάρηδων και σκουπιδιάρικων οχημάτων, είτε από αδιαφορία των εκλεγμένων αρμόδιων για τα σκουπίδια, πάλι το έργο αφορά τους ίδιους τους κατοίκους. Που δεν είναι μόνο κάτοικοι, αλλά και φορολογούμενοι, και ψηφοφόροι.

Στο φινάλε. Δημοκρατία έχουμε και από την κάλπη βγήκαν οι αξιώτεροι, δήμαρχος, τοπικοί βουλευτές και αρμόδιοι υπουργοί. Τους οποίους δεν τους εξέλεξαν Σκοπιανοί και Αλβανοί.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ...