ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟ... ΠΑΣΟΚ

 

Κατάρα η οικογενειοκρατία στην πολιτική ζωή του τόπου. Το φαινόμενο της ''οικογενειοκρατίας'' βρωμάει από μακριά κομματική σύφιλη και διαπλεκόμενο λαμογισμό. Να το φωτίσουμε το πράμα.

Λαϊκός ηγέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και ο γιος του, ο ανηψιός του, ο αδελφός του, όποιος συγγενής με το ίδιο όνομα είναι ικανός να γίνει αρχηγός κόμματος, να κυβερνήσει; Α, χαθείτε, ρε.

Λαϊκός ηγέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μάλιστα. Να, όμως, που έγιναν πρωθυπουργοί και ο Κωστάκης, και ο Γιωργάκης. Με τι προσόντα; Με το ''εθνικό νόμισμα'' στη δημόσια ζωή που αποτελεί το... όνομα του μπαμπά ή του μπάρμπα τους. Και ήρθε η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί κατάρα η ''οικογενειοκρατία''; Επειδή τη συντηρούν οι ''από κοντά'', οι ''από δίπλα'' του φέροντος το κληρονομικό ατού, το όνομα. Κάποιοι που δεν θα γίνουν ποτέ πρώτοι, που είναι και αποτυχημένοι, και παίζουν το ρόλο της ''προσκολλήσεως'' στον έτσι... γαλαζοαίματο και μέσω αυτού παραμένουν στο παιχνίδι. Αυτοί είναι που λιβανίζουν τον ''δικό τους'', σε κάθε ευκαιρία και τον κρατάνε σε... ετοιμότητα. Ότι ίσως επανέλθει στο κόμμα, ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος δημοκρατίας κλπ.

Και πράγματι, ο δοκιμασμένα ανίκανος και αποτυχημένος υπολογίζεται στο power game της πολιτικής φαυλότητας διότι κουβαλάει ένα τάγμα κομματικών ρεμαλιών, που σήμερα είναι εκτός κόλπου για την ηγεσία του δικού τους κόμματος.

''Να επιστρέψει το... ΠΑΣΟΚ'' ζήτησε ο Νίκος Παπανδρέου, που παριστάνει τον συγγραφέα. Να ξεχάσουμε το κινάλ, την ελιά, τη δημοκρατική συμπαράταξη και να ξεθάψουμε το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ. Αυτά έγραψε ο γιος του Ανδρέα και αδελφός του Γιωργάκη. Και ζητάει εκλογή του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, διότι δεν κάνει κέφι την Φώφη, άλλο ένα προϊόν οικογενειοκρατίας η κόρη του Γεννηματά.

Δηλαδή, τι; Να ξαναπαίξει η φίρμα του ονόματος. Του ΠΑΣΟΚ. Μα, οι ίδιοι οι πασόκοι επειδή είχε τελειώσει το παραμύθι τους για τον... σοσιαλισμό και την αλλαγή, και επειδή κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα, εξαφάνισαν την ούγια από τη φανέλα. Και σήμερα οι γιοι του Ανδρέα, με τον οποίον δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, θέλουν να αναστηθεί ο πεθαμένος. Να παίξει το καταδικασμένο όνομα ΠΑΣΟΚ.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ 3,5% ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ