ΕΘΑΨΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ

 

Ο Μητσοτάκης είχε πάει εκατό χρονών και μέχρι να πεθάνει έκανε δηλώσεις, ''παρεμβάσεις'' πολιτικές τις λένε. Τον ρωτούσαν τον μακαρίτη γι' αυτό και το άλλο κι εκείνος σχολίαζε π.χ. για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ή τις σχέσεις με την Τουρκία. Τι σημαίνει αυτό;

Μιλάει μόνο του το πράμα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που γεννήθηκε σα σήμερα 18 Οκτωβρίου, το 1918 και πέθανε Μάιο του 2017, ποτέ δεν αποσύρθηκε από την πολιτική. ''Ζούσε'' την πολιτική μέχρι τέλους.

Ζω σημαίνει δεν πέθανα. Ο Μητσοτάκης ζούσε μέχρι τελευταία στιγμή διότι, πρώτον, το μυαλό του δεν είχε κουνηθεί και, δεύτερον, διότι παρέμενε σε δράση. Δεν σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον στο αντικείμενο του, την πολιτική.

Η ηλικία είναι ένα νούμερο. Στα 90 ένας είναι μανεκέν, άλλος στα 50 ερείπιο σκέτο. Τι θα πει γέρος άνθρωπος; Αυτός που ζει αλλά έχει εγκαταλείψει τη ζωή και τον εαυτό του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την εν γένει παρουσία του ακόμα κι όταν δεν υπήρχε επιστροφή του στην πολιτική, με τη συμπεριφορά του αποθέωνε το νόημα της ζωής.

Μήπως κρυβόταν ο φόβος του θανάτου; Όχι. Σε καμία περίπτωση. Για τους ανθρώπους σαν τον Μητσοτάκη, ο οποίος από 26 χρονών βγήκε στο κουρμπέτι της πολιτικής και του χοντρού παρασκηνίου, δεν υπάρχει θάνατος στον προσωπικό τους ορίζοντα. Καμία σκέψη περί του νεκροθάφτου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδιζε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (φώτο). Ο κάποτε μεγαλοϋπουργός του Γεωργίου Παπανδρέου, λέω για τον Μητσοτάκη, έχανε από το ΠΑΣΟΚ. Και πού έκατσε η μπίλια; Το ΠΑΣΟΚ, μετά τον μακαρίτη ιδρυτή του, πέθανε οριστικά, πριν πεθάνει ο Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ