ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΤΡΕΛΙΑΡΕΣ ΝΕΡΑΙΔΕΣ

 

Διαβάζουμε το κείμενο με προσοχή και ψυχραιμία και το τελευταίο που κάνουμε είναι να το χαρακτηρίσουμε ''προκλητικό''. Ότι μειώνει την Ελλάδα, τους Έλληνες. Ότι τους προσβάλει. Τους συκοφαντεί. Αυτά είναι βαρβαρικά πράγματα. Δημοκρατία σημαίνει ότι ο άλλος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ό,τι εκείνος θαρρεί. Ακόμα και να αμολάει ψέματα.

Παρακάτω. Ο δυνατός, κι αυτός με μέγεθος μικρό, δείχνει τα κυβικά του, όταν αντέχει την... πρόκληση, την κακοήθεια, την πονηράδα του άλλου. Μήπως, όμως, το κείμενο που απλώνουμε στη συνέχεια, αραδιάζει αλήθειες; Χρήσιμο να του ρίξουμε μια ματιά, στο φινάλε παίρνουμε μια γεύση πως μας βλέπουν οι άλλοι, γείτονες κι όχι. Το κείμενο:

Το να είσαι Έλληνας δεν είναι απλά εθνικότητα, είναι τίτλος και επάγγελμα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εθνική τους αυτοπεποίθηση, αλλά και επειδή είναι τόσο πονηροί ώστε να κερδίζουν χρήματα και από τον... αέρα. Να ανατρέπουν την Ιστορία και βγαίνουν πάντα νικητές.

Η αδυναμία των Ευρωπαίων για την Ακρόπολη και τη Μύκονο στάθηκε αιωνόβια πηγή εσόδων για τους Έλληνες οι οποίοι ξέρουν ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα για τον κόσμο. Απόδειξη τα 340 δισεκατομμύρια που απορρόφησε η χώρα στο διάστημα των τελευταίων 10 χρονών.
Ξέρουμε ότι η ΕΕ διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς των ευρωπαϊκών οικονομιών, αυστηρά κριτήρια για τις οικονομικές πολιτικές των κρατών-μελών και άλλες παρόμοιες θεωρίες. Και τι έκανε με τους Έλληνες; Συμπεριφέρθηκε μ’ αυτούς σαν να ήταν κακομαθημένα παιδιά.
Τους έδωσαν πολλά χρήματα, κακόμαθαν τους Έλληνες, κι όταν τους ζήτησαν πίσω τα χρήματά, οι Έλληνες άρχισαν να φωνάζουν με αποτέλεσμα να τους δώσουν επιπλέον χρήματα. Εμείς στη Βουλγαρία θωρούμε ότι οι Έλληνες είναι το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, το ίδιο θεωρούν και οι Τούρκοι.

Οι Έλληνες είναι οι πιο εφευρετικοί σ’ όλον τον κόσμο. Όταν όλοι ''ναυαγούσαν'', οι Έλληνες πάντα κατόρθωναν όχι μόνο να σωθούν την τελευταία στιγμή, αλλά και να αποκομίσουν οφέλη.

Οι Έλληνες καταφέρνουν πάντα με πονηρό τρόπο να σταθούν στο πλευρό του ισχυρότερου σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Βγαίνουν νικητές σ' όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις ή κατορθώνουν να τηρήσουν μια ισορροπητική στάση μεταξύ των διαφορετικών στρατοπέδων. Έτσι λειτουργεί η χώρα τους από την πρώτη στιγμή της επανίδρυσης της. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί τους απελευθέρωσαν από τους Τούρκους (σε μια περίοδο όταν η επανάσταση του 1821 βρισκόταν σε καταστολή), κι εξέλεξαν για αρχηγό τους τον τότε υπουργό Εξωτερικών του τσάρου της Ρωσίας. Τέτοιες δαιμονικές διπλωματικές ικανότητες έδειξαν ακόμα από την πρώτη ημέρα της απελευθέρωσης τους.

Το 1999 όταν έγινε η στρατιωτική επέμβαση στο Κόσοβο, η Ελλάδα ασκούσε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και ήταν ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ ''ταλαιπωρούσε'' τους Σέρβους με διάφορες απαιτήσεις, το ΝΑΤΟ τους βομβάρδιζε ανελέητα, αλλά η Ελλάδα τους είχε πείσει ότι είναι ο μοναδικός φίλος τους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όλες οι επιχειρήσεις των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή ξεκινούν από τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα (φώτο), όμως όλοι οι Άραβες θεωρούν την Ελλάδα τον μοναδικό ειλικρινή φίλο τους στη Δύση. Όταν αποχώρησαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα το 1944, τα ένοπλα αντάρτικα στρατεύματα της αντίστασης είχαν κατακτήσει όλη τη χώρα χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση. Παρ' όλα αυτά οι Έλληνες βρέθηκαν τελικά στο δυτικό στρατόπεδο και γλύτωσαν από αυτά που ζήσαμε εμείς.

Σε τελική ανάλυση, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει ή όχι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η μικρή Ελλάδα βρίσκεται σε επικίνδυνο από γεωπολιτικής άποψης γεωγραφικό σημείο. Η χώρα επωμίζεται μεγάλο ιστορικό και τουριστικό βάρος, το οποίο μετέτρεψε τους Έλληνες στις νεράιδες του καναλιού Hallmark οι οποίες νίκησαν τους Ευρωπαίους ''καλικάντζαρους''. Οι Έλληνες μπορούν να δηλώσουν με αυτοπεποίθηση σήμερα ότι το είσαι Έλληνας δεν είναι εθνικότητα, αλλά τίτλος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στην ιστοσελίδα της βουλγαρικής εφημερίδας «Τρουντ», με την υπογραφή της ανταποκρίτριας της στην Αθήνα Μπόικα Ατανάσοβα. Η σχολιογράφος, για να το κλείσουμε, ισχυρίζεται πως για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ευθύνονται οι ίδιοι οι Έλληνες, οι οποίοι κατασπατάλησα τα δάνεια που πήραν. Τέλος, η κυρία Ατανάσοβα αναφέρεται και στην ατάκα του Γάλλου Προέδρου (1974-81) Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν: «Χωρίς την Ελλάδα στην ΕΕ είμαστε σαν παιδί χωρίς ληξιαρχική πράξη γέννησης».


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ