ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ, ΡΕ!

 

Ποιο είναι το σωστό. Την Σημαία στην παρέλαση της εθνικής γιορτής να την κρατάει ο καλύτερος μαθητής. Ή ο σημαιοφόρος, ο φέρων το εθνικό λάβαρο, να βγαίνει μετά από διαδικασία τζογου; Όποιος είπε το ένα ή το άλλο, έχασε τα λεφτά του. Όσα πόνταρε. Η σωστή απάντηση είναι άλλη.

Ο σύριζας μας τα είχε ζαλίζει από το 1990 που έγινε κόμμα, ότι δεν πρέπει να γίνονται παρελάσεις τόσον την 25η Μαρτίου, όσο και την 28η Οκτωβρίου. Σωστό ή λάθος. Πάλι χάνει αυτός που συμφωνεί ή διαφωνεί με το αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα.

Γίνεται κυβέρνηση η ΝΔ του Μητσοτάκη. Να ξέρουμε τι λέμε. Άλλο κόμμα είναι με Σαμαρά, άλλο με Καραμανλή. Το ότι έχουν την ίδια φανέλα, το ίδιο όνομα, δεν σημαίνει ότι μιλάμε για το ίδιο κόλπο. Και ο Σύριζα λέγεται Σύριζα, αλλά άλλο μαγαζί ήταν μέχρι να γίνει κυβέρνηση, άλλο εξελίχθηκε ως μνημονιακό προσκυνημένο, κι άλλο ψάχνεται σήμερα. Με τον ίδιο όνομα και με τον ίδιον αρχηγό.

Είμαστε στο ερώτημα. Στην... κριτική που κάνουν οι συριζαίοι για την απόφαση της ΝΔ του Μητσοτάκη να επιλέγεται αξιοκρατικά ο σημαιοφόρος της παρέλασης. Ποιο είναι το σωστό; Αυτό που υποστηρίζει το κάθε κόμμα.Αυτό είναι το σωστό. Να εφαρμόζει η κυβέρνηση εκείνο που είναι σύμφωνο με τις αρχές της.

Καταργούνται οι παρελάσεις έλεγαν με μια φωνή οι συριζαίοι καλλιτέχνες της πολιτικής από την πρώτη κιόλας μέρα που έγιναν κυβέρνηση. Δεν τις κατάργησαν, όμως. Επειδή, όμως, δεν είναι καλλιτέχνες, αλλά θεατρίνοι της πολιτικής, συνεχίζουν να μας τα πρήζουν κανονικά. Τι τους ενδιαφέρει ποιος θα κρατάει το κοντάρι, όταν αυτοί είναι ενάντια του κονταριού;

Διαβάστε ακόμα:

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΤΡΕΛΙΑΡΕΣ ΝΕΡΑΙΔΕΣ