ΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 
Δεν μας ενδιαφέρει το πως αντέδρασαν Τούρκοι στην αξιέπαινη ενέργεια του Κώστα Σλούκα να μη ''συμμετάσχει'' με τους συμπαίκτες του στην επετειακή εκδήλωση για τον Ατατούρκ. Γιατί να σχολιάσουμε τους Τούρκους που τα έβαλαν με τον Έλληνα επαγγελματία μπασκετμπωλίστα ή εκείνους τους λίγους Τούρκους οι οποίοι αντέδρασαν με λογική. Ότι ένας ξένος, μάλιστα Έλληνας δεν έχει καμιά υποχρέωση να τιμήσει του Τούρκο εθνάρχη μας.
Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1881 και πέθανε το 1938, σα χθες 10 Νοεμβρίου. Είναι ο πρώτος κυβερνήτης της Τουρκίας μετά τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άτομο σύμβολο στη ''δημοκρατική'' πλέον Τουρκία, θεωρείται εχθρός της πατρίδας και του έθνους όποιος πολιτικός ή όποια άλλη ιδιότητα έχει, αν στραφεί κατά του Ατατούρκ.
Αύριο η Ελλάδα διοργανώνει επετειακή εκδήλωση του ''1821''. τουτέστιν εναντίον της Τουρκίας. Ή θυμάται την Μικρασιατική Καταστροφή, τη Γενοκτονία των Ποντίων. Θα υπάρξουν Έλληνες που θα αποδοκιμάσουν τον Τούρκο ποδοσφαιριστή ή μπασκετμπωλίστα αν κρατήσει αποστάσεις; Χωρίς να σκεφτούν ότι αν Τούρκος στην Ελλάδα συμπεριφερθεί σαν Έλληνας στην πραγματικότητα, δεν θα μπορεί να ξαναδεί την οικογένεια του, να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Αυτό μας ενδιαφέρει. Πως θα αντιδρούσαν Έλληνες, όχι τι είπαν και τι έγραψαν οι Τούρκοι στον Σλούκα, τον οποίον συγχαίρουμε διότι ούτε καν ακούμπησε το πανό για τον Αταρτούκ που κράτησαν οι συμπαίκτες του.  
Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ