ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

 

Η Αθήνα θα πληρώσει και σήμερα τον καθιερωμένο φόρο της... ''πολικοποιημένης'' αλητείας εκείνων των αμετανόητων τραμπούκων, οι οποίοι παραμύθι φούρναρης τιμούν τη μνήνη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Του 16χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε από μπάτσο, σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου, το 2008. Με μια κουβέντα. Είναι αδικαιολόγητες πέρα για πέρα οι προκάτ ακρότητες που επαναλαμβάνονται και φέτος. Και θα τις ξαναζήσουμε και του χρόνου, ίσως γιατί είναι πολύ χαμηλές οι φωνές της λογικής, από τους... ''αντιδραστικούς'', τους συντηρητικούς.

Κατ΄ αρχήν, την Ελλάδα του σήμερα δεν την εκφράζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο. Δεν στέκει με τίποτα να ισχυριστεί κανείς ότι το εν λόγω περιστατικό δείχνει την... κρατική βία. Δεν είμαστε στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου και του αστυνομικού κράτους, πριν σκάσει μύτη η δικτατορία. Οι γνωστοί άγνωστοι, όμως, δεν χάνουν την ευκαιρία να δώσουν και σήμερα το δικό τους ρεσιτάλ, στο όνομα δήθεν του... συμβόλου, του Γρηγορόπουλου.

Ήρωας είναι εκείνος που κάνει κάτι αξιοθαύμαστο και για το γενικό καλό. Ο άτυχος Γρηγορόπουλος δεν διέπραξε ο ίδιος κάτι αξιομνημόνευτο, απλά του κάνανε. Ούτε το ίδιο το παλληκάρι επεδίωξε, προκάλεσε τη δολοφονία του.

Άσχετο ότι ο δολοφόνος, του οποίου ούτε το όνομα αξίζει να αναφέρεται, είναι ελεύθερος σήμερα, αφού έκανε χρόνια στη φυλακή, και ακόμα εκκρεμεί η υπόθεση, διότι δεν αποφάσισε οριστικά ο Άρειος Πάγος.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ