ΠΟΣΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ''ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ'' ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μια απόφαση είναι να αρχίσουν τα μπαμ μπουμ ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο. Μια απόφαση από τη μια τουλάχιστον πλευρά, εκείνη που είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα. Να το πούμε κι αλλοιώς. Μόνο απίθανο δεν είναι να ξεσπάσει πόλεμος με αντιπάλους δυο χώρες, και να μπλεχτούν στη συνέχεια μια τρίτη, μια τέταρτη χώρα.

Από τότε που υπαρχει κόσμος ο πόλεμος, η στρατιωτική βία έχει τον πρώτο λόγο στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Και σήμερα δεν λείπουν οι πολεμικές συρράξεις. Το να προστεθεί στο πλέον σύνηθες σήριαλ και ένα ''θερμό επεισόδιο'' Τουρκίας- Ελλάδος μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Όταν, μάλιστα, η μια πλευρά, η Τουρκία, παίζει με... ανοικτά χαρτιά, εμφανίζεται αδικημένη και μ΄ όλα τα δίκαια του Αλλάχ στις ''διαφορές'' της με την Ελλάδα.

Τι σημαίνει για τον Έλληνα και την καθημερινότητα του ένας ''θερμός'' τσαμπουκάς του Ερντογάν; Στο φινάλε, ακόμα κι αν κρατήσει ο πόλεμος περισσότερο από κάποιες ώρες, άντε τρεις μέρες, μια εβδομάδα, πόσο να φοβόμαστε; Πόσο θα μας κοστίσει ο Ερντογάν; Αυτο δεν έχω ακούσει από κανέναν ειδικό και αρμόδιο να μας το πει.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ