ΟΙ 100 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

«Με την περίφημη "ομάδα Βάγκνερ" η Ρωσία είναι από τον Σεπτέμβριο στρατιωτικά παρούσα στη Λιβύη. Στηρίζει τον στρατηγό Χαφτάρ και έχει εξασφαλίσει μερίδιο στα πετρέλαια δυτικά της χώρας», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

«Οι προσκλήσεις εστάλησαν και οι παραλήπτες τους δείχνουν να ενδιαφέρονται. Τόσο ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν όσο και ο τούρκος ομόλογός του Ερντογάν δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει τον Ιανουάριο στο Βερολίνο. Οριστικά δεν έχουν δεσμευθεί αλλά από τα λεγόμενά τους αντλείται η ελπίδα ότι θα το κάνουν προσεχώς.  
Η γερμανική κυβέρνηση με τη λεγόμενη "διαδικασία του Βερολίνου" θέλει να στηρίξει τις ειρηνευτικές προσπάθειες του ειδικού εντεταλμένου των ΗΕ Γκασάν Σαλαμέ. Σε αυτό το πλαίσιο η διάσκεψη επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για μια εσωτερικοπολιτική λιβυκή διαδικασία υπό τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ. Σε περίπτωση που η Ρωσία και η Τουρκία επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους θα είναι παρόντες δύο σημαντικoί παγκόσμιοι παίκτες στη διάσκεψη του Βερολίνου», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Βέβαια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τους περασμένους μήνες η Ρωσία έχει δείξει έντονο στρατιωτικό ενδιαφέρον για τη Λιβύη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το περιοδικό Foreigh Policy από τον περασμένο Σεπτέμβριο συμμετέχει ενεργά με δικές της στρατιωτικές δυνάμεις. Ο ανταποκριτής του περιοδικού κάνει λόγο για άφιξη πάνω από 100 μισθοφόρων, οι οποίοι ανήκουν... 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο ZOUGLA.GR