ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ 18...

 

Η Ελλάδα έχει 21 ευρωβουλευτές. Τόσους εκλέγει, τόσοι αμείβονται με μισθό χοντρό κι έχουν τα έξτρα τους. Ποια δουλειά κάνουν; Άστο! Κανένας δεν ξέρει. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει. Κανένας - όπως ακριβώς το διαβάζεις- δεν τους ζητάει λογαριασμό, σε κανέναν δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν το όποιο έργο τους. Και γιατί συμβαίνει τούτη η αηδία;

Επειδή ο κόσμος είναι για τα μπάζα. Γάμα κατηγορίας μπάζα, αυτά που δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ. Επειδή ο κόσμος ψηφίζει τους Αλέξηδες Γιωργούληδες, τους οποίους ήθελαν και τα δυο κόμματα. Μην το ξεχνάμε:

- Έχω πρόταση και από τη ΝΔ, και από τον Σύριζα. Πρώτα θα ακούσω τι μου προτείνουν οι μεν και οι δε και μετά θα αποφασίσω.

Αυτά είχε πει ο ίδιος ο ηθοποιός και, τελικά, αποφάσισε να συμφωνήσει με την ομάδα του Τσίπρα. Γιατί πήγε προς τ' αριστερά ενώ είναι δεξιός; Επειδή, όπως ο ίδιος είπε, πολιτιστικά του ταίριαζε πιο κοντά του ο σύριζας. Να, γιατί έκλεισε και το deal με τον αντένα, να είναι κριτής στο Your Face Sounds Familiar (φώτο). Επιλογή και γαμώ την πολιτιστική και κουλτούρα, δικέ μου, πολύ της αριστεράς το κάγκελο.

Έτσι που λες. Τι φταίνε οι Γεωργούληδες και οι Ζαγοράκηδες, τα μπάζα φταίνε. Λέγαμε για τους 21 ευρωβουλευτές μας. Εδώ είμαστε, και κρατήσου καλά. Την περασμένη εβδομάδα, σ' ένα πολύ ωραίο χώρο, εν όψει της νέας χρονιάς, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα έστησε εκδήλωση. Προσκλήθηκε ο κατάλληλος κόσμος και επόμενο, του κερατά, δηλαδή, οι πρώτοι πρώτοι που περίμενε κανείς ήταν οι 21 εκλεγμένοι ευρωβουλευτές. Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα.

Παρών μόνον ο Παπαδημούλης Σύριζα. Ο Ανδρουλάκης του Κινάλ ήταν σε... πάνελ καναλιού, έστειλε... εκπρόσωπο του και κατέφθασε καθυστερημένος. Το ίδιο και ο Λευτέρης Αλαβάνος του ΚΚΕ. Ο ευρών τους άλλους 18 αμειφθήσεται.

Η ΝΔ έχει 9 ευρωβουλευτές, ο Σύριζα 5, από 2 Κινάλ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή κι έναν ο Βελόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΕΝΑΣ, ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ