Η ΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

 

''Τιμωρείστε τους γιους μου όταν μεγαλώσουν. Να τους βασανίσετε, όπως εγώ σας βασάνισα, αν οι γιοι μου νοιάζονται για τα χρήματα, για ό,τι άλλο εκτός της αρετής''.

Αυτά, ανάμεσα σ’ άλλα, είπε στην απολογία του ο Σωκράτης, ο οποίος καταδικάστηκε να πιει το κώνειο, επειδή εισήγαγε καινά δαιμόνια στην Αθήνα. Συνέβη το 399 πριν τη γέννηση του Χριστού, σα σήμερα 15 Φεβρουαρίου.

Αναρωτιέται ο σκεπτόμενος. Που είναι σήμερα η ράτσα του Σωκράτη; Έχει το ήθος και τη σκέψη να τιμωρήσει ο κόσμος τους φαύλους, τους δόλιους, τους άχρηστους; Όχι, βέβαια. Ε, τότε άντε να... χαρείτε τη φουκαραδοσύνη σας.

Πορνό καραμπινάτο είναι ο πολιτικός να απλώνει το ψέμα του. Μοιάζει με τον ηθοποιό που κάνει σεξ χυδαίο σε τσόντα-φιλμ και κάποιοι γουστάρουν τούτο το θέαμα. Χειρώτερο από άσεμνο είναι να παίζει θέατρο ο πολιτικός όταν ξεβρακώνει τη γύμνια του, όταν κανονικός πλασιέ την κάνει βιτρίνα στο όνομα δήθεν της επιθυμίας του να βοηθήσει τον λαό.

Τελικά, είναι η απόλυτη απάτη και θέατρο της φάρσας να περιμένει από τους πολιτικούς το καλό ο κοσμάκης, όταν ο μεν λαός δεν γνωρίζει ποιο είναι το καλό, οι δε πολιτικοί είναι ανίκανοι να πραγματώσουν τα υπεσχημένα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ