ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

 

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής. Εφημερίδες δεν διαβάζει ο κόσμος, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, όπως πριν δέκα και είκοσι χρόνια. Και, πολύ περισσότερο δεν αγοράζει εφημερίδες πλέον, ακόμα και με προσφορές βιβλίων, περιοδικών. Τα πρωτοσέλιδα, όμως, τα βλέπει στα κανάλια, στα σάιτ, στα μανταλάκια των περιπτέρων. Τι διαβάζεις στο συριζαίικο πρωτοσέλιδο; Μια μεγάλη αλήθεια.

Λέει αλήθειες ο σύριζα; Όχι, βέβαια. Λένε αλήθειες οι εφημερίδες; Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά. Ούτε καν θα ψάξουμε με ποιο νόημα και για ποιο λόγο μια εφημερίδα έκανε πρωτοσέλιδο μια τεράστια αλήθεια. Δεν θα κάτσουμε να διαβάσουμε το σχετικό ρεπορτάζ ή τη σχετική ανάλυση. Περιοριζόμαστε στον τίτλο.

Ο κορονοϊός αλλάζει τη ζωή μας. Αυτός είναι ο,,, καθυστερημένος τίτλος. Επειδή ήδη ο ιός την άλλαξε, και με τις προσεχείς μέρες θα την αλλάξει κι άλλο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ότι κανένας σοσιαλισμός, κανένα παραμύθι ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Την καθημερινότητα μας.

Ο κορονοϊός μπορεί. Ένα κωλομικρόβιο επιτόπου σου κάνει ανά κατά διά τη ζωή και σου απαγορεύει τα όνειρα. Σε στέλνει στο νοσοκομείο, αν όχι εσένα τον πιο κοντινό σου άνθρωπο, βάζει χέρι στην τσέπη σου και σε πνίγει στο φόβο.

Φοβερό, ε; Ο κόσμος της πραγματικότητας γράφει στις πατούσες του ένα κάρο μπούρδες, ναι, μπούρδες, που φλομώνουν τον κοσμάκη ιμάμηδες της πολιτικής και ανατρέπεται στη στιγμή από ένα πανίσχυρο και για ένα άλφα διάστημα ασύλληπτο ιό, διότι μεταλλάσσεται και εξελίσσεται.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ