ΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

 

Ρε, τον φουκαρά τον Τσίπρα. Ναι, υπάρχει ακόμα, όσο κι αν τον έχει πάρει η μπάλα τον πρώην - και που ‘σαι ακόμα. Φουκαράς, βέβαια, ο αρχηγός των συρζαίων διότι δεν έχει να πει κάτι χοντρό και βροντερό, να φτάσει ο αντιπολιτευτικός του λόγος μέχρι τον κόσμο. Που άλλες εποχές στην Ελλάδα, η χαρά του κομματάρχη ήταν να τα βάζει με την κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση- αυτή και η άλλη- έδινε δικαιώματα.

Σήμερα τζούφια πράγματα από τα αντικυβερνητικά κόμματα. Τι να πουν; Γιατί βάλατε τους Έλληνες στην καραντίνα του κορονοϊού; Γιατί δεν βυθίζετε κανένα παπόρι- γεωτρύπανο του Ερντογάν;

Ό,τι χειρώτερο έχει ειπωθεί για τον Ανδρέα Παπανδρέου από την ΝΔ. Ό,τι χειρώτερο έχει ειπωθεί από πλευράς ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ και Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είπαμε. Περασμένες εποχές που προσωρινά έχουν ξεχαστεί. Προσωρινά αύριο, όταν θα περάσει η μπόρα του κορονοϊού, και τέλος πάντων ο Μητσοτάκης θα έχει γράψει κι άλλα χιλιόμετρα, θα ακούγονται πάλι οι κομματικές μπαταριές.

Και μη λησμονούμε το άλλο. Αφού για χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχανε βγάλει τα λυσσακά τους, με βαρειές κατηγορίες για σκάνδαλα, αρπαχτές, διαπλοκές, ότι εσείς είσαστε η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση, όχι εσείς είστε, ήρθε ήρθε το πράμα να αναγνωρίσει το ένα κόμμα την εθνική προσφορά του άλλου. Το 2013, με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι μεν είπαν μέλια για τον Ανδρέα, οι δε ύμνους για τον Κωνσταντίνο. Καραμανλή.

Και πριν έρθει η σειρά του Τσίπρα να γίνει κυβέρνηση, στο πνεύμα της επικοινωνιακής του καμπάνιας να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι αληθινός αριστερός, ότι δεν πρέπει να φοβάται ο μέσος ψηφοφόρος, είπε: «Θα ξανακτίσουμε την Ελλάδα». Παραμύθι το ΠΑΣΟΚ, παραμύθι η ΝΔ, παραμύθι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Τσίπρας στο ίδιο πλάνο. ‘’Να ξανακτίσουμε την Ελλάδα’’. Τι εννοούσε; Μήπως την Ελλάδα που είχαν κτίσει οι άλλοι δυο.

 

Όταν λες ‘’Θα ξανακτίσω’’ εννοείς ότι κάποιος, ότι κάποιοι πριν από σένα είχαν κτίσει την Ελλάδα. Ποιοι είναι αυτοί; Για να κάνουμε ταμείο. Ο Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος όχι ο Κώστας, είχε κτίσει την Ελλάδα; Μήπως ο Παπανδρέου, ο Γεώργιος, ο πατέρας του Ανδρέα, δεν μιλάμε για τον εγγονό Γιώργο, φτου ξελευτερία. Ποιος, ρε, ποιοι την είχαν κτίσει την πουτάνα και ποιος, ποιοι την είχαν βγάλει στο πεζοδρόμιο, με βιβλιάριο; Αυτό είναι ερώτημα.


Τέλος πάντων, είπε ξείπε ο Τσίπρας. Σήμερα άλλα ψάχνει να λαλήσει. Για να πείσει να τον ξαναψηφίσουν για να ολοκληρώσει το κτίσιμο, κάτι μερεμέτια που δεν είχε προλάβει.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ... ΝΕΟΥ ΣΙΝΕΜΑ