Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ

 

''Ακόμα και τα SS με πρόδωσαν... '' παραμιλούσε ο Χίτλερ, όταν στις 22 Απριλίου του 1945, ο επικεφαλής του αρνήθηκε να εκτελέσει τη διαταγή του. Δεν υπήρχε καμιά προδοσία, ο αρχηγός των ταγμάτων εφόδου Στάινερ δεν ήταν σε θέση να πειθαρχήσει στον υπέρτατο αφεντικό, τον Χίτλερ, διότι ήταν απόλυτα σε βάρος του ο συσχετισμός δυνάμεων.

Για τον Χίτλερ είχε αρχίσει πια η αντίστροφη μέτρηση. Αρνείται να την κοπανήσει, να εγκαταλείψει το Βερολίνο, και δίνει εντολή να καούν όλα τα προσωπικά αρχεία του. Σα σήμερα 29 Απριλίου παντρεύεται την 33χρονη ερωμένη του Εύα Μπράουν και της δίνει υδροκυάνιο να αυτοκτονήσει.

Το 2005 μίλησε για πρώτη φορά η προσωπική νοσοκόμα του Χίτλερ στο καταφύγιο, όπου είχε αποσυρθεί τις τελευταίες ημέρες του Β' παγκοσμίου πολέμου. Στα 93 της χρόνια- και αφού είχε σπάσει τη σιωπή της πρώτα η γραμματέας του Χίτλερ Τράουντλ Γιούνγκε- η επίσης επιζήσασα Έρνα Φλέγκελ είπε:

- Τις τελευταίες μέρες ο Χίτλερ δεν εμπιστευόταν κανέναν. Ήταν τόσο παρανοϊκός που υποπτευόταν πως δεν περιείχε αληθινό δηλητήριο η κάψουλα με το κυάνιο με την οποία ήθελε να αυτοκτονήσει. Πως την είχαν νοθέψει κατάσκοποι των συμμάχων, σε συνεργασία με άτομο του περιβάλλοντος του. Πεποίθηση του ήταν πως οι μυστικές υπηρεσίες των σοβιετικών ήθελαν να τον συλλάβουν ζωντανό.

Για 60 χρόνια η γεννηθείσα το 1912 Έρνα Φλέγκελ κρατούσε μυστικό και από τους συγγενείς της το γεγονός ότι ήταν νοσοκόμα του Χίτλερ στα δυο τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο καγκελάριος της Γερμανίας έπασχε από πάρκινσον, που ήταν σε έξαρση την άνοιξη την άνοιξη του 1945.

Επίσης στις 29 Απριλίου, σα σήμερα το 1945, ο Χίτλερ έβαλε το πιστόλι του στο στόμα και πάτησε τη σκανδάλη. Στους 55 εκατομμύρια νεκρούς είναι ο απολογισμός του πολέμου. Συν ένας ακόμα νεκρός, ο Αδόλφος Χίτλερ.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ