ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑ΄ ΝΑ ΓΑΜ...

 

Αφήνουμε στην άκρη τον γραφικό που στέλνει ανώνυμα μια σφαίρα σε συγκεκριμένο αποστολέα. Γραφικός, βέβαια, διότι θαρρεί πως κάνει αντίσταση, επανάσταση, τέλος πάντων ότι διαμαρτύρεται, μάλλον στιγματίζει πολιτικά τον παραλήπτη της σφαίρας. Νούμερο σκέτο είναι ο τύπος και νουμεράδα η πολιτική ή αχτιβιστική οργάνωση του η δήθεν ενάντια στο κατεστημένο. Ιδεώδεις ''πολιτικοί'' αντίπαλοι για τη συντήρηση και το σύστημα αυτοί οι εν λόγω περιθωριακοί που αρνούνται να εκφράζονται ιδεολογικά από τα νόμιμα κόμματα.

Από το 2011 ξεκίνησε η μόδα να αποστέλνουν σφαίρα με τα ΕΛΤΑ. Σε κόμμα, σε υπουργό, σε δημοσιογράφο, σε δικηγόρο και οι άγνωστοι αποστολείς να υπογράφουν «Λαϊκοί Τιμωροί», «Όχι στους πλειστηριασμούς», «6η Δεκεμβρίου», «Κρητική Επανάσταση» και άλλες τέτοιες φαιδρότητες. Ένας παραλήπτης μαζί με τη σφαίρα ''παρέλαβε'' και μια φράση από ψαλμό του Δαυΐδ: «Νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου».

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς είναι ότι αισθάνονται περίφημα οι ''στόχοι'', όσοι δέχονται το ''δώρο΄' της σφαίρας. Όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται, αλλά αντιδρούν ως θύματα επειδή κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Επειδή είναι απόλυτα σωστοί στο καθήκον τους.

Είναι και το άλλο. Την πεζοδρομιακή εκμετάλλευση της ''σφαίρας''. Για παράδειγμα, το 2014 στείλανε μια σφαίρα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και δυο σφαίρες τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Η Ένωση Συντακτών καταδίκασε την αποστολή των σφαιρών μόνο στο μέλος της, τον Πρετεντέρη. Που σημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να απειλείται δημοσιογράφος, και αδιάφορο αν απειλείται όποιος άλλος. Ρεσιτάλ κοινωνικής αναισθησίας από το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών δημοσιογράφων.

Σαν τα κόμματα και τις ποδοσφαιρικές ομάδες που εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στο θάνατο επώνυμου μόνο όταν ο μακαρίτης είναι ''δικός'' τους. Το είχε πει και ο Σπάθας: ''Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν, όλοι άλλοι να πα΄ να γαμ... ''.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ