ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑΣ

 

Δεν έχει ξαναγίνει. Στην Αμερική δεν κυκλοφορείς στο δρόμο μετά τις οκτώ το βράδυ. Δεν κατάλαβα. Διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και θα γλυτώσει η άλλη Ένωση, εκείνη των αμερικανικών πολιτειών; Έναν μαύρο σκότωσε λευκός μπάτσος και ήρθε τούμπα κοτζάμ πλανηταρχία εδώ και μια εβδομάδα. Είναι πράγματα αυτά στο... πρόγραμμα; Δεν νομίζω να τα περίμενε κανένας, ούτε κι αυτοί που αμολύθηκαν στους δρόμους.

Ζούμε μεγάλες μέρες. Στρατιωτικοί και αστυνομικοί των ΗΠΑ γονατιστοί πάνε πάσο τους διαδηλωτές, οι οποίοι βέβαια- αν μιλάμε σοβαρά- δεν ξέρουν γιατί ξεσηκώθηκαν και διαμαρτύρονται. Σιγά, που το κάνουν γιατί έχασε τζάμπα και άδικα τη ζωή του ένας άγνωστος και άσημος άνθρωπος. Αυτά να τα πουν σ' άλλη γειτονιά.

Υπ΄ όψιν! Δεν υπάρχει μετρό στις ΗΠΑ. Είναι... επικίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους ο υπόγειος σιδηρόδρομος. Γι΄ αυτό μετρό έχει μόνο η Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Ποιος είναι ο φόβος, δηλαδή; Χωρίς μετρό αποφεύγεται η συνεύρεση ανθρώπων άγνωστων, άρα είναι δύσκολο να μαγειρέψουν κάποιοι κάτι ανατρεπτικό και να παρασύρουν κι άλλους στο κόλπο.

''I can' t breathe...'' προσπαθούσε να ψιθυρίσει ο φουκαράς όσο ο μπάτσος του πατούσε το λαιμό. Γιατί ξηγήθηκε έτσι ο αστυνομικός; Δεν ξέρεις. Και επειδή δεν ξέρεις, δεν αποκλείεις να ήταν στημένος. Να σκοτώσει από ''υπερβολικό αστυνομικό ζήλο'' έναν αθώο άνθρωπο για να ανάψει η φωτιά σ' όλη την Αμερική. Η δε αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και των άλλων αξιωματούχων στην πλανηταρχία, δημάρχων, κυβερνητών και σία, αποδεικνύει πως τους έπιασαν απροετοίμαστους αυτοί που μαγείρεψαν τη βρωμοδουλειά.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑ ΚΑΘΗΚΙ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ