ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΑΕΦ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

 

Τα Σκόπια ήθελαν το… όνομα τους. Να τους αναγνωριστεί το… δικαίωμα να λέγονται Μακεδονία. Δεν είναι Έλληνες οι Σκοπιανοί, δεν αισθάνονται Έλληνες, και καλά κάνουν, αλλά μάσησαν το παραμύθι ότι είναι… Μακεδόνες. Σα να θέλουν να λέγονται Μωραίτες, Κρητικοί, Θεσσαλοί, Επτανήσιοι.

Και πώς να πούμε τη χώρα των εν λόγω… Μακεδόνων; Να την πούμε Νέα Μακεδονία. Όχι, αυτό, ας την πούμε Άνω Μακεδονία. Ούτε αυτό, καλύτερο είναι Μακεδονία του Βαρδάρη. Απορρίπτεται κι αυτό. Τότε, τι; Να τα βαπτίσουμε τα Σκόπια, αλλά να υπάρχει οπωσδήποτε η λέξη Μακεδονία. Άλλη πρόταση στο τραπέζι των διπλωματικών διαπραγματεύσεων ήταν Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Τελικά. Τσίπρας και ο άλλος των Σκοπίων, με το μακεδονικό όνομα Ζάεφ, συμφώνησαν στο Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και οι δυο έβαλαν τις υπογραφές τους στην περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών το 2018, σα σήμερα 12 Ιουνίου. Συμφωνία που δεν αντικαθίσταται με άλλη. Που δεν ανακαλείται. Που ισχύει επ’ αόριστον. Που είναι δεσμευτική και για τα δυο μέρη.

Δεν κάνω πλάκα όταν γράφω ότι το όνομα Ζάεφ είναι πράγματι μακεδονικό. Οι πονηροί Έλληνες έχουν αποκρύψει ότι ένας από τους στρατηγούς του Σκοπιανού Μεγάλου Αλεξάνδρου λεγόταν Ζάεφ. Αυτός ήταν ο διοικητής των λοκατζήδων. Και το ίδιο όνομα είχαν αρκετοί φαντάροι του Σκοπιανού στρατηλάτη.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ