Ο ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ OFF-SHORE

 
Από την Βασιλική Σιούτη 
 
Η Κύπρος είναι ένα μέρος που, απ' ό,τι φαίνεται, θα σφραγίσει την πολιτική καριέρα του Νίκου Παππά. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές το 2015 και σχημάτισε κυβέρνηση, πήγε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Κύπρο, όπως συνηθίζεται. Τον συνόδευε ο Νίκος Παππάς, με τον οποίο, ειδικά την πρώτη χρονιά, ήταν παντού και πάντα μαζί. Κάποια στιγμή ο Παππάς τον άφησε όμως, για να πάει στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου και να συναντήσει τον φυλακισμένο ταμία του ΑΚΕΛ, Βενιζέλο Ζαννέτο, που εξέτιε ποινή τριάμισι ετών μετά από καταδίκη του για υπόθεση εκβίασης που σχετιζόταν με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, ένα σκάνδαλο που είχε αναστατώσει την Κύπρο πριν από αρκετά χρόνια. 
 
Την είδηση της επίσκεψης του Νίκου Παππά στις φυλακές, παρότι προσπάθησε να είναι μυστική, είχε αποκαλύψει τότε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αλλά κανένα από τα ελληνικά μέσα δεν αναπαρήγαγε τότε, πλην μιας ομογενειακής ιστοσελίδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε τότε να γίνουν κάποιες διορθώσεις και υποστήριξε ότι με το τότε φυλακισμένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, του κυπριακού κομμουνιστικού κόμματος, τον συνέδεε βαθιά φιλία, όπως και με τον γιο του. Όταν ο Βενιζέλος Ζαννέτος αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Παππάς ήταν από λίγα άτομα που ευχαρίστησε δημόσια. 
 
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο Βενιζέλος Ζαννέτος ήταν εκείνος που σύστησε στον Παππά τον γνωστό Κύπριο δικηγόρο που ασχολείται με offshore και εμπλέκεται και στα Panama Papers (έχουν εντοπιστεί αρχεία για τρεις offshores με τις οποίες συνδεόταν), τον Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κύπρου, ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.  
 
Πρόκειται για τον δικηγόρο-συνεργάτη του με τον οποίο ταξίδεψε μυστικά στη Βενεζουέλα (ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί ο λόγος και δεν έχουν μιλήσει όσοι γνωρίζουν) και ο οποίος, μετά το 2015, τον επισκεπτόταν στο Μαξίμου, ενώ σχετίζεται με διάφορες υποθέσεις και με τον παιδικό φίλο και έμπιστο του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη. Λέγεται, μάλιστα, ότι όταν όλοι αναζητούσαν τον τελευταίο, εκείνος κρυβόταν στην Κύπρο, αλλά αυτή είναι μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα...   
 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο Lifo.gr