ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ... ΣΥΡΙΖΑ

 
Κατ΄ αρχήν ένας αριστερός δεν μιλάει στον ενικό. Δεν λέει ''Εγώ... ''. Ο αριστερός υποτίθεται ότι εκπροσωπεί αρχές, ιδέες, αξίες, όχι τον εαυτό του. Και ο αριστερός ποτέ δεν είναι μόνος. Δεν το παίζει αρχηγός, ηγέτης, μπροστάρης, ιδιοκτήτης κομματικού μαγαζιού.
Λέει ο Τσίπρας ''Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω... ''. Τι πάει  να πει αυτό; Φτάνω και περισσεύω εγώ, δεν έχω καμιά ανάγκη από τους συντρόφους στο κόμμα. Ποιο κόμμα; Ποιος Σύριζα. Εγώ είμαι, όποιος διαφωνεί μαζί μου στο σπιτάκι του. Ας φύγει από το μαντρί, όπως το έκαναν οι Λαφαζάνηδες, που σήμερα δεν υπάρχουν, τους κατάπιε το μαύρο σημάδι.
Έχει δίκαιο ο Τσίπρας. Ποιος Τσακαλώτος και οι 53 της ομάδας του; Ο Τσίπρας είναι η βιτρίνα του μαγαζιού; Γιατί; Επειδή ο Σύριζα, επειδή και ο Σύριζα πουλάει βιτρίνα. Επειδή ο κόσμος αγοράζει από το μαγαζί μόνο ό,τι βλέπει στη βιτρίνα. Αυτά περί λαού που σαλιαρίζουν εδώ και δυο αιώνες οι αριστεροί είναι παραμυθάκια για γουρουνάκια και αρκουδάκια. 
Έχει δίκαιο ο Τσίπρας να απαξιώνει τον Τσακαλώτο, που θέλει να παριστάνει τον παραδοσιακό αριστερό. Που δεν είναι στην πραγματικότητα κι αυτός αληθινός αριστερός. Αν ήταν θα έφευγε από το μαγαζί του Τσίπρα, όπως ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου κι άλλοι. Έμεινε, όμως, ο Τσακαλώτος στο μαϊμού αριστερό Σύριζα για να αναλάβει τη δουλειά στη συνέχεια της μνημονιακής Ελλάδος στο νταραβέρι με τους... αριστερούς της Ευρώπης.
Αν ήταν γνήσιος αριστερός ο Τσίπρας, τότε θα μιλούσε ως εκπρόσωπος του κόμματος, όχι ως ιδιοκτήτης Ι.Χ.μαγαζιού. Ο Τσίπρας θέλει να ξανακυβερνήσει, αδιαφορώντας για τις ιδεολογικές ανησυχίες των συντρόφων του. Ποιοι σύντροφοι και ποιες ιδέες. Ο λαός δεν ασχολείται μ' αυτά. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν μ' αυτά οι λαοί. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ... ΜΑΣΤΙΓΙΟ