ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΙΡΟΖ ΚΑΙ ΥΙΟ

 

Νέο αφεντικό στον Παναθηναϊκό κάποιος Ταϊλανδός παίκτης, στο όνομα Παϊρόζ με το έτσι δύσκολο επίθετο. Ποιος το λέει αυτό, ότι ο Ασιάτης gambler έγινε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ του Αλαφούζου; Ο κανένας! Άσε τι γράφουν οι φυλλάδες. Αυτά δεν πιάνονται. Αν παίρναμε τοις μετρητοίς τι γράφουνε και τι αναμασάνε τα πρωτοσέλιδα, τότε ως τζογαδόροι θα είχαμε ψοφήσει στην πείνα.

Κανένας Αλαφούζος δεν είπε ακόμα ότι πούλησε. Κανένας Παϊρόζ έτσι δεν είπε ακόμα ότι αγόρασε. Άρα, βάζουμε στην άκρη τα σάπια, αυτά τα χαζά, στο στυλ ο Παϊρόζ έτσι είπε αυτό, ο Παϊρόζ έτσι θέλει εκείνο. Το κοροϊδιλίκι. Σκέτο.

Ο τζογαδόρος χρειάζεται τη γενική θεώρηση των πραγμάτων. Βασικό αυτό. Δεν ποντάρω ούτε ευρώ πλαστό στον Παϊρόζ έτσι και στον υιό του. Με βάση το σκηνικό όπως έχει στηθεί, όπου το κάθε στιγμιότυπο δείχνει σκηνοθεσίας Αλαφού.

Μπαμπάς Παϊρόζ έτσι και γιος, με την ευκαιρία να το αποκαλύψουμε που λένε και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ, χάρηκαν μια μεγάλη βόλτα στο Αιγαίο, με κότερο που τους παραχώρησε ο Αλαφούζος. Και διαμένουν σε δυο σπέσιαλ σουίτες στο ιντερκοντινένταλ, χωρίς να πληρώσουν ούτε πορτοκαλάδα. Από την άλλη βγαίνει στη γύρα η ''είδηση'' ότι ο Παϊρόζ έτσι κάνει κέφι την... τυπάρα. Από που κι ως πού; Είναι παλιόφιλοι και έκαναν τσάρκες αμαρτίας στην Σιγκαπούρη. Θέλει να ''συνεργαστεί'', λέει, ο Παϊρόζ έτσι και με τον Γιούρκα, τα προσόντα του οποίου τσέκαρε όταν κάποτε έπιναν καφέ στο Χονγκ-Κονγκ.

Ρε, πλάκα μας κάνουν. Ο Αλαφούζος χρωστάει στον Καραγκούνη, του οποίου η μάνα η απολυμένη από την ΠΑΕ μανουριάζει, και στον Σεϊταρίδη που έχει δικηγόρο συνεργάτη του Μαρινάκη. Αυτό που διαβάζεις. Η ΠΑΕ οφείλει φράγκα στους δυο πρώην ποδοσφαιριστές με τους οποίους ο Παϊρόζ έτσι... σκέπτεται να κάνει κολεγιά.

Δεν ποντάρω, λοιπόν, ούτε οδοντογλυφίδα στον Παϊρόζ έτσι. Το είπαμε. Και, για να έχουμε καλό ρώτημα, ο dealer από Ταϊλάνδη έχει βάλει έστω ένα σέντσι στον Παναθηναϊκό; Πειράζει, δηλαδή, να το δείξει στα χαρτιά, σε κανονικά χαρτιά και με υπογραφές. Όχι σαν την επιταγή του Τσάκα που παραμύθι φούρναρης ο εμίρης θα αγόραζε τον Παναθηναϊκό από τους Βαρδινογιάννηδες. Και την επιταγή την είχαν μοστράρει σε μπροσούρα. Όχι σαν τη μαϊμού εξαγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο στον Στράτο Γιδόπουλο.

Ό,τι βλέπουμε, ρε. Έτσι πάει στο στοίχημα. Αυτή είναι η σωστή τζογαδόρικη αντίληψη. Η τζογαδόρικη προσέγγιση. Άλλο το οπαδικό γαμώτο, να ξεκουμπιστεί ο καναλάρχης και να μη ξανακούσουμε το όνομα του. Κι αυτός ο άγνωστος Παϊρόζ έτσι δεν γίνεται να κληρώσει χειρώτερος του Αλαφούζου.

Είπαμε. Δεν πάει έτσι. Και να μην είναι το έργο όπως φαίνεται, στέκεσαι μακριά. Δεν παίζεις ούτε για τα σουβλάκια. Η μαγκιά. Άμα δεν σε ''καλεί'' το στοίχημα, τα ''πιάνεις'' σφικτά τα λεφτουδάκια σου και δεν τα ποντάρεις.

Νόμος. Άγραφος. Παίζεις όταν το στοίχημα σου στέλνει ''μήνυμα''.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ, ΟΧΙ ΠΡΕΖΟΝΙΑ