ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΧΑΙΔΕΥΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ

 

Πολυτέλεια είναι ο τζόγος. Να ξέρουμε τι λέμε. Καλός και άγιος ο τζόγος, όπως κακός και μαύρος, γαμώ το στανιό μου. Διαλέγεις και παίρνεις. Πολυτέλεια, πάντως. Αυτή είναι η κουβέντα μου. Ζεις και χωρίς να παίζεις. Άρα είναι κάτι περιττό. Όχι, ακριβώς.

Να το πω αλλοιώς. Με τον τζόγο κάνεις στον εαυτό σου μία προσφορά. Ένα δώρο. Αυτό είναι. Δίνεις μια ξεχωριστή ευκαιρία στον εαυτό σου να βιώσει τον πυρετό του παιχνιδιού. Όπως καβαλάς στο πλοίο και πας μια κρουαζιέρα. Περνάς μια νύχτα με ημιεπώνυμο πουτανάκι έξω από τα κυβικά σου. Μια μοντέλα β' εθνικής, μια τραγουδιάρα της εθνικής οδού, μια παρουσιάστρια τοπικού καναλιού. Κορίτσια που έχουν έξοδα και στο κρεβάτι είναι μια χαρά επαγγελματίες.

Έτσι που λες. Αν αποφάσισες να μπλέξεις με τα λεγόμενα τυχερά παιχνίδια δεν το κάνεις γιατί πήρες πρέφα πως είσαι τυχερός. Γιατί έχεις το χάρισμα της μαντείας, την ενόραση της πρόβλεψης. Τι μαλακίες είναι αυτές. Αν τις πεις σε μένα, θα σε λυπηθώ, και με κατανόηση θα σε κτυπήσω στην πλάτη. Τζόγος είναι η οικονομική σου δυνατότητα, στον όποιο βαθμό, να τρατάρεις ένα σπέσιαλ δώρο για πάρτη σου.
Απαγορεύεται, λοιπόν, να αντιμετωπίζεις το παιχνίδι ως επιβίωση. Όχι, ρε. Ότι θα βγάζεις μεροκάματο. Όχι, ρε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όσο και να το έχεις παραμάθει το σπορ.

Είσαι π.χ. στο καζίνο. Και κάποια στιγμή δεν ''επικοινωνείς'' με την ρουλέτα. Συμβαίνει. Δεν χαίρεσαι την πολυτέλεια που χαρίζεις στον εαυτό σου, όπως λέγαμε. Συμβαίνει. Δεν παίζεις με τις ισορροπίες σου, ρε, παιδί μου. Αν, λοιπόν, αισθάνεσαι ότι το παιχνίδι δεν σε φτιάχνει, ε, τότε πήγαινε στο μπαρ. Παράγγειλε ένα ποτό. Χαλάρωσε. Κοζάρισε το γύρω πίνοντας δύο - τρεις σταγόνες, όχι περισσότερο. Ψύχραιμα.

Κι αν δεν ξεχνιέσαι με το ποτό, έχε το μάτι σου σε καμιά σκόρπια γκόμενα. Όλο και κάτι θα ψαρέψεις. Κάποιοι τζογαδόροι συνοδεύονται από γυναίκα, άλλα δεν της δίνουν σημασία. Κάνε παιχνίδι τέτοιο. Από τα μάτια και το πως κινείται μια κυρία καταλαβαίνεις αν θα βάλει αμέσως στο τσαντάκι της τον αριθμό τηλεφώνου σου που θα της δώσεις.

Έτσι που λες. Όχι να κάνεις δώρο στον εαυτό σου την ενασχόληση με τον όποιο τζόγο και να βρεθείς... εκτός εαυτού. Κι αν από το μπαρ και το καμάκι επιστρέψεις στο παιχνίδι, να παίζουν στη σκέψη σου ευχάριστες εικόνες. Γκόμενες, τα παιδιά σου, τις καλές ιατρικές σου εξετάσεις, μια συνάντηση που έχεις αύριο για να κλείσεις μια δουλειά.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΚ!