Με τη «Μακεδονια» θα κλεβαμε εκκλησια

 

Δεν υπάρχει στον πλανήτη μπουκ που θα έκανε παιχνίδι με τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Την πιο ξεφτύλα απόδοση θα είχε, ακόμα κι εγώ που σνομπάρω το φτηνιάρικο στοίχημα, θα έσπρωχνα τα ρέστα μου. Όλο το κομπόδεμα.

Το απόλυτο γκραν σουξέ σούπερ ντούπερ στάνταρ. Ο Τσίπρας είχε πει το «Ναι» να περιλαμβάνεται στην ονοματοδοσία έτσι κι αλλοιώς το «Μακεδονία» πριν αρχίσει κιόλας η παραμύθι φούρναρης… διαπραγμάτευση. Με μπροστινό αυτή τη μπουχέσα, στο όνομα Κοτζιάς, που παριστάνει τον υπουργό εξωτερικών. Άτομο φαιδρό μέχρι τα νύχια.

Τι άλλο θέλεις για να πουλήσεις το σπίτι σου, να μαζέψεις όσα μπορείς δεξιά κι αριστερά, και να ποντάρεις το πακέτο ότι ο Τσίπρας θα συμφωνήσει; Όταν, μάλιστα, οι τιτίκες του Σύριζα έφτασαν να αποδοκιμάζουν φόρα παρτίδα τις διαδηλώσεις ενάντια στην παραχώρηση της ονομασίας Μακεδονίας, βόρεια, άνω, νέα, άσχετο. Φως φανάρι ότι η δουλειά ήταν μιλημένη.

Είπαμε. Παίζεις το στοίχημα που «δείχνει». Που το ''βλέπεις''. Πού το «έχεις», ρε, παιδί μου. Δεν λέω, κι αυτό χάνεται. Αλλοίμονο. Και το σίγουρο μπετόν σε ρίχνει έξω. Ο Τσίπρας π.χ., ο συναγωνιστής του Καρανίκα Νίκου να την κάνει γυριστή ως πτυχιούχος κωλοτούμπας. Ενώ, δηλαδή, έδωσε τα χέρια με τους ξένους, οι οποίοι για το… καλό της Ελλάδος τον «πίεσαν» να τα βρει με τον Σκοπιανό, τελικά ο συριζαίος κλώτσησε τη χύτρα.

Στο μουντιάλ βλέπεις Βραζιλία ή Αργεντινή; Γιατί όχι Γερμανία και Ισπανία. Μήπως Γαλλία. Άσε, ρε. «Μακρινό», χαοτικό στοίχημα αυτό. Έχει πολύ καρβέλι να φάει η κάθε ομάδα μέχρι τον τελικό. Εδώ δεν ξέρεις με απόλυτη σιγουριά τι θα γίνει σ’ ΕΝΑΝ αγώνα και θα ποντάρεις εκ των προτέρων στην πορεία των ΕΠΤΑ αγώνων; Με τέτοιο στοίχημα μπαίνεις στο χάος. Στις μαύρες τρύπες. Σα να περιμένεις να βγει το νούμερο σου στην κλήρωση. Όχι, δεν το παίζεις.

Το ίδιο και για το ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Δώδεκα ευρώ, λέει, δίνει ο Γκριεζμάν. Αυτό δεν λέγεται τζόγος. Αυτό είναι έρανος υπέρ της φανέλας του μπούκ.

Παικταράς ο Γάλλος. Ατόφιο πράμα. Έλα, όμως, που στη μπάλα δεν εξαρτάται από τον ίδιον, από την ικανότητα του, να βγει πρώτος σκόρερ στη Ρωσία. Πιθανόν να του φάει τον τίτλο του αρχισκόρερ ένας κατώτερος του, αντίπαλος του ή αράπης συμπαίκτης του.

Έρώτημα. Θα τα παίξει όλα τα ματς, μέχρι τον τελικό ο Γκριεζμάν ή ο Ρονάλντο και ο Νεϋμάρ. Αν, βέβαια, η ομάδα του θα φτάσει στον τελικό. Μη λέμε πολλά. Το γκολ δεν είναι προσωπική υπόθεση, στην επιτυχία του περισσότερο συμβάλλουν οι συμπαίκτες, αλλά και οι… αντίπαλοι.

Τυράκι για το ποντικάκι εκείνο που όμως είναι μάλλον απίθανο να πιαστεί στη φάκα είναι το στοίχημα ''Ποιες οι δύο ομάδες που θα παίξουν στον τελικό''. Μιλάμε για καταστάσεις βγαλμένες από μυθιστόρημα του Ιαν Φλέμιγκ και τον Τζων Λε Καρέ. Ο τζογαδόρος μοιάζει με τα προβατάκια που έτρεχαν να λάβουν μέρος στη σφαγή του χρηματιστηρίου. Προτιμώ τις προβλέψεις γραμμένες μαντινάδες στα χαρτάκια των ημερολογίων.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΤΑΣΠΡΟ ΣΑΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ