ΒΡΩΜΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 

Τα είπαμε. Να τα ξαναπούμε; Αυτά τα παιχνίδια τα γεμάτα αγκάθια άγρια και σουβλερά δεν τα πλησιάζεις. Λεφτά να σου χώνουν στην τσέπη με το ζόρι, λες ''όχι, δεν θα πάρω…''.

H κουβέντα για το ΑΕΚ – Σέλτικ και το Σπάρτακ – ΠΑΟΚ. Και μιλάς ΜΕΤΑ τις δυο ελληνικές προκρίσεις και με περηφάνια αισθάνεσαι δικαιωμένος, απολύτως. Άσε τους σεσημασμένους της πιάτσας να παραμυθιάζουν τα κορόιδα κάτω από το μπαλκόνι. Έπος, λέει, και στ’ αστέρια η ΑΕΚ, γίγαντας και πρώτος ο ΠΑΟΚ.

Φοβερά πράγματα. Ασύλληπτα και στον πλέον παράφρονα τζογαδόρο. Η ΑΕΚ στη ρεβάνς να μην υπάρχει στο γήπεδο. Να έχει παραδώσει το ματς στην Σέλτικ. Να έχει εγκαταλείψει. Και να κερδίζει 2 – 0 μέχρι τα τελειώματα. Που να το πεις.

Θλιβερή κατάσταση. Απογοητευτική για το αεκάκι, που όταν τρώει το τεμάχιο στο 79 είναι κραυγαλέα ολοφάνερο πως θα χαθεί και η παρτίδα διότι το έργο πάει ντουγρού για το 2 – 2, γιατί όχι και το 2 – 3. Τόσο, μα τόσο μέσα στην κάσα είχε πάρει θέση οριζόντια η πρωταθλήτρια. Έλα, όμως, που και κέρδισε την πάλι καλύτερη της Σέλτικ, και την απέκλεισε.

Στο 94 η κάργα φάλτσο στεκιά Σκωτσέζου παραλίγο να γράψει το 2 – 2 και έχεις τους άλλους να μιλάνε για τους ήρωες παικτες της ΑΕΚ και ποσο μελετημένα διάβασε την αντίπαλο ο Ουζουνίδης. Ρε, πλάκα κάνουνε; Σε καμιά περίπτωση. Στα σοβαρά δουλεύουν εκείνους που ψοφάνε να δουλευτούν.

Τι να παίξεις; Την ΑΕΚ με την Βίντι. Δεν είμαστε καλά. Ε, αφού πήρε το διαβατήριο της Σέλτικ δεν θα κάτσει στο παγωτό επάνω με την ουγγρική ομάδα. Είσαι μαλάκας, κύριε. Εκτός κι αν έχεις κάρτα μέλους του σωματείου που ήταν σίγουροι ότι η Σπάρτακ ναι μεν έβαλε δυο στην Τούμπα, αλλά θα πιάσει από τα τρία το μακρύτερο στην έδρα της.

Είπαμε. Επαγγελματίας ο ποδοσφαιριστής, επαγγελματίας και ο τζογαδόρος. Με μια διαφορά. Εγώ είμαι από πάνω. Η ομάδα παίζει όποτε αποφασίσει η ουέφα, ο τζογαδόρος ο ίδιος αποφασίζει, και πότε θα παίξει, και πόσα θα βάλει στο τραπέζι. Μην το ξεχνάς! Οι ομάδες παίζουν για πάρτη σου, όχι και ποτέ εσύ γι’ αυτές. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ Η ΠΑΟΚ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ;