ΣΤΗ ΖΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΞΑΡΕΣ ΕΦΕΡΕ Ο... ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ

 

Αυτός είναι τζόγος, Κομμάτι γης φιλέτο πουλιέται και ο ιδιοκτήτης στον πρώτο κιόλας ενδιαφερόμενο είναι ξεκάθαρος: ‘’Λες το νούμερο κι αν με ικανοποιεί, το χωράφι είναι δικό σου, χωρίς παζάρι’’. Ο τζόγος. Κερδίζεις ή χάνεις. Προτείνεις άλφα ποσό και είσαι κερδισμένος διότι γίνεσαι κάτοχος οικοπέδου που το χρειάζεσαι για να στήσεις την επιχείρηση που έχεις στα σκαριά. Αν, όμως, πεις νούμερο που δεν ικανοποιεί τον ιδιοκτήτη της έκτασης, ανατρέπονται τα σχέδια σου. Έστω μετατρέπονται, με απρόβλεπτο κόστος.

Από την άλλη, για να σιγουρευτείς και να κατοχυρώσεις το κτήμα του περίεργου, δεν σε παίρνει να του προσφέρεις περισσότερα χρήματα. Ναι μεν θα παίξεις με περισσότερες πιθανότητες, αλλά θα βγεις έξω από το μπάτζετ σου.

Περίπτωση άλλη. Περίπτωση διαφορετική και συγκεκριμένη. Η ΑΕΚ σκέφτηκε να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο 25χρονος τερματοφύλακας από Κατερίνη μεριά αιφνιδίασε τους ανθρώπους της ΠΑΕ:

-Συμφωνώ εκ των προτέρων μ’ όσα χρήματα έχετε αποφασίσει και υπογράφω όποιας διάρκειας συμβόλαιο επιθυμείτε.

Τι είπαν οι άσχετοι απ’ έξω; Καλό παιδί ο Τσιντώτας που ήρθε στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Αγαπάει την ομάδα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται στην ΑΕΚ χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τα λεφτά.

Μιλάμε για τζόγο. Πιθανότατα να ισχύουν όλα αυτά τα ωραία και συναισθηματικά από πλευράς Τσιντώτα. Πράγματι το παλληκάρι να το βλέπει πρώτα αεκτζήδικα και μετά καριερίστικα. Όμως! Είπαμε. Μιλάμε για τζόγο.

Ο Τσιντώτας, και δεν… φταίει αυτός, έβαλε στα δύσκολα την ΠΑΕ. Δεν την διευκόλυνε όταν με κλειστά τα μάτια ήταν έτοιμος να υπογράψει λευκή επιταγή. Δώστε μου όσα θέλετε, είμαι δικός σας όσα χρόνια κάνετε κέφι να με δέσετε.

Ο τζόγος.

Πρώτον. Αν ο αναπληρωματικός του Μπάρκα, το διαμάντι παιδί Τσιντώτας δεν αξίζει, γιατί η ΑΕΚ να τον πάρει στην κουμπούρα της περισσότερο από ένα – δυο χρόνια κι όχι πέντε, όπως σήμερα εκτιμάει;

Δεύτερον. Δεν συμφέρει τον εργοδότη που έχει απαιτήσεις από συγκεκριμένο εργαζόμενο, να του κάνει συμβόλαιο με αποδοχές μικρότερες της αξίας του, της προσφοράς του. Γιατί ο κάθε Τσιντώτας θα απογοητευτεί. Με συνέπεια και να μην αποδίδει, και πιθανόν να εξελιχθεί σε πηγή μανούρας στα αποδυτήρια. Άρα, και με λιγότερα να υπογράφει ο παίκτης, θα ‘ναι λάθος της ΠΑΕ να τον ''εκμεταλλευτεί''.

Τελικά, η ΑΕΚ τράβηξε στα πέντε χρόνια το νέο συμβόλαιο του Τσιντώτα. Και, παρακαλώ, με περισσότερα λεφτά απ’ αυτά που αρχικά είχε υπολογίσει να του προσφέρει.

Το κλείνω. Λέει ένας ‘’ Θέλω τόσα ακατέβατα, διαφορετικά δεν υπογράφω’’. Ο δώστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση Τσιντώτας κονόμησε καλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που η ΠΑΕ είχε αποφασίσει να διαπραγματευθεί μαζί του.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ... CIA ΚΑΙ THΣ ΜΟΣΑΝΤ