ΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝ ΕΞΙ…

 

Το λένε και δεν πέφτει η πρέπουσα μάπα. ''Αν ο Παναθηναϊκός είχε τους έξι βαθμούς που του αφαίρεσαν... ''. Τι θα γινόταν, δηλαδή; Η ομάδα αντί να είχε 15 πόντους, θα είχε συν έξι και θα ήταν τρίτη στη βαθμολογία πίσω από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο. Έτσι είναι.

Ε, δεν είναι έτσι, ρε! Δεν μάθαμε την αριθμητική για να την χρησιμοποιούμε σε… υποθετικές καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός σε δέκα αγώνες μάζεψε τόσους βαθμούς, άρα συν αυτούς που τιμωρήθηκε θα έκανε ταμείο στη σούμα 21, ένα περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Ποιος το ξέρει, γιατί εγώ δεν το ξέρω και δεν θα το μάθω ποτέ, ότι ο Παναθηναϊκός... αν ξεκινούσε κανονικά, χωρίς βαθμούς, στα πρώτα πέντε παιχνίδια θα έπαιρνε σίγουρα πέντε νίκες; 

Ποιος το ξέρει, γιατί εγώ δεν το ξέρω και δεν θα το μάθω ποτέ, ότι ο Παναθηναϊκός, χωρίς την αφαίρεση των βαθμών, θα είχε σίγουρα την ίδια συγκομιδή βαθμών;

Δεν υπάρχει Αν και Εάν. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Περπατάμε, προχωράμε πάνω στο έδαφος και δεν λέμε ότι δεν θα βρισκόμουν εδώ αν προηγουμένως είχα στρίψει στο άλλο μονοπάτι. Αν δεν καθυστερούσα να αγοράσω ένα κεμπάπ. Αν άκουγα το φιλαράκι μου να πουλήσω το χωράφι της γιαγιάς.

Τρομερή πορεία ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Ποιος βάζει στοίχημα, ότι… αν ξαναπαίξει με τους ίδιους αντιπάλους θα φέρει τα… ίδια αποτελέσματα. Θα πάρει το ίδιο σύνολο βαθμών. Ακόμα κι… αν ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος απ όσο έδειξε.