ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΣ Ο ΦΙΓΚΕΡΟΑ

 

Δεν είναι είδηση ο Φιγκερόα, είναι αντιείδηση. Δηλαδή; Δεν τη λανσάρειςσαν Παναθηναϊκός εάν έχεις αυτοσεβασμό. Την κρύβεις τη μεταγραφή του Αργεντινού. Διότι δεν σε τιμάει σαν Παναιηναϊκός ένας ποδοσφαιριστής που καταντάει να μεταναστεύει στην Ελλάδα και σ'ένα χρεοκοπημένο πρωτάθλημα. Τι μπορεί να σου δώσει ο 32χρονος, η απόλυτη εκδοχή του λεγεωνάριου με την τυχοδιωκτική του καριέρα; Κάποιο κουσούρι έχει για να αλλάζει τόσο συχνά ομάδα. Άσε ότι είναι χοντροσακατεμένος από τραυματισμούς.
Εάν δεν είσαι λινάτσα της δημοσιογραφίας και εάν δεν απευθύνεσαι σε λινάτσες αναγνώστες, κράτας το μέτρο. Δηλαδή; Ασχολείσαι αναλόγως σε έκταση και με τον επιβαλλόμενο τόνο με το συγκεκριμένο γεγονός. Το περνάς στον ντούκου. Κι αν θέλεις σα δημοσιογράφος να πεις τη γνώμη σου, βάζεις το πράμα στη θέση του. Ποιος Φιγκερόα; Για τα ένσημα ήρθε ο άνθρωπος. Μεροκάματο να βγάλει. Και θα βγει το ΜΜΕ να πανηγυρίσει, να αφιερώσει παπαρδέλες για μία μεταγραφή η οποία απλά μαρτυρά πόσο φτωχοκομείο είναι ο Παναθηναϊκός;
Μεταγραφή δεν σημαίνει ρίσκο. Ρίχνω τη ζαριά. Όχι, βέβαια. Έχω μελετήσει την περίπτωση του ποδοσφαιριστή που θα πάρω. Είμαι της πλάκας ΠΑΕ άν δεν ψάξω τον παίκτη που θα φορτωθώ. Αυτά τα βασικά, βέβαια, δεν ισχύουν όταν μιλάμε για Φιγκερόα. Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν μάθω ότι για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, προηγουμένως αντί να πάρει προστάτζα, ο Αργεντινός πλήρωσε κάτι τις. Δεσμέυτηκε, δηλαδή, με κάποια προσωπική του οικονομική εγγύηση.